FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Φαρμάκη στην Υπουργό Παιδείας: Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τη δυνατότητα – αλλά και βούληση – της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διατεθεί στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μεταφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020, ωστόσο για να καταστεί αυτό δυνατό θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας, τυποποιημένο έντυπο πρότασης εξειδίκευσης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει το είδος και την ποσότητα του αναγκαίου εξοπλισμού, μαζί με τον προϋπολογισμό και τον δικαιούχο, ώστε να προχωρήσει η έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία.

«Είναι χρέος της πολιτείας, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα δικαιοσύνης υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες, να έχουν όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ισότιμη πρόσβαση στην απομακρυσμένη εκπαίδευση. Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι αρκετοί μαθητές δεν έχουν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει αυτό το χρέος, με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής του τόπου μας που να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Και προσδοκούμε σε ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος