FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας προς Υπ. Υγείας για Παθολογική Πύργου: Ο “κόμπος” έφτασε στο χτένι!

Ημερομηνία: 22-11-2022 | Συντάκτης:
  • «Είστε επικίνδυνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι  για ό, τι έχει γίνει και για ό, τι θα γίνει εφεξής»
  • Καλεί τους Παθολόγους που μετακινούνται στον Πύργο να αρνηθούν από 1η Δεκέμβρη τα «εντέλλεσθε» μετακίνησης

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Με μια επιστολή καταπέλτη προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Παθολογική «κλινική ΓΝ Πύργου: Είστε επικίνδυνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι έχει γίνει και για ό,τι θα γίνει εφεξής» η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας καλεί τους παθολόγους που μετακινούνται από την Πάτρα να αρνηθούν με κάθε μέσο και τρόπο την εκτέλεση των «παράνομων» όπως χαρακτηρίζει “εντέλλεσθε” μετακινήσεων από 1η Δεκέμβρη 2022 προς την Παθολογική “κλινική” του ΓΝΠύργου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ποτήρι ξεχείλισε.Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις άδειες του Συντονιστή Διευθυντή και Αναπληρωτή Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής “κλινικής” του ΓΝΠύργου (των μοναδικών δηλαδή παθολόγων που έχουν απομείνει, που και αυτοί είναι μετακινημένοι από άλλες δομές υγείας!) δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται εκεί με κίνδυνο της ζωής τους οι συνάδελφοι παθολόγοι από την Πάτρα και την Τρίπολη, για να προσφέρουν υπηρεσίες σε μια κλινική που δεν υφίσταται, που την διαλύσατε και επίσημα, τη διαλύσατε και τυπικά.

Αποκορύφωμα της τραγικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι για 10 σχεδόν ώρες έμεινε χωρίς καθόλου γιατρό η εφημερία της παθολογικής την Τρίτη 15.11, μετά την κατάρρευση και την εισαγωγή στην Καρδιολογική κλινική του συντ.Διευθυντή της Παθολογικής, με αποτέλεσμα να καλείται να εφημερεύσει επειγόντως αυθημερόν συνάδελφος από το ΓΝ Αιγίου, νοσοκομείο στο οποίο οι γιατροί που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να εφημερεύσουν εκεί, είναι περισσότεροι από τους γιατρούς με οργανική θέση! 

Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η “λειτουργία” της παθολογικής “κλινικής” είναι πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους πολίτες της Ηλείας από τη μη λειτουργία της.

Τις λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο τις έχουμε περιγράψει πολλαπλές φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές . Τις αγνοήσατε. Οφείλετε να απολογηθείτε για το γιατί στην τοπική κοινωνία.

Την ευθύνη για τη διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών λόγω της δική σας αδιαφορίας, δεν θα την αναλάβουν οι συνάδελφοί μας.  

Καλούμε τους συναδέλφους παθολόγους να αρνηθούν με κάθε μέσο και τρόπο να εκτελούν τα παράνομα “εντέλλεσθε” μετακινήσεων από 1η Δεκέμβρη 2022 προς την Παθολογική “κλινική” του ΓΝ Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος