FOLLOW US: facebook twitter

Υπολογιστές & στήριξη για τους μαθητές του Δήμου Πύργου ζητά ο δήμαρχος από την Υπ. Παιδείας

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν τους μαθητές που λόφω κορονοϊου βρίσκονται μακριά από το σχολείο, ζητά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας όπου αναφέρει τα εξής:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Για πρώτη φορά τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίσιμηκατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα αλλάαναγκαία για να νικηθεί αυτή η απειλή του κορωνοϊού.

Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους  στον οποίο ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα , ενώ η λειτουργία των σχολικών μονάδων μας ανεστάλη από την 5η Μαρτίου 2020 .

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους , που διαβλέποντας την μεγέθυνση του προβλήματος προβήκαμε στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών υγρών και στις απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων , με δαπάνες  των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε ηδημόσια έκφραση και φωνή τους.

Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών μεγονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας οαρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη.

Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση τωναπαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανήαπώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες καιανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για τηνκοινωνική συνοχή.

Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει μεσυγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια ,για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.

Στο ίδιο δε πνεύμα βρίσκονται και οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας .

Προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβεικατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

  • Την δημιουργία υποστηρικτικής τηλεφωνικής γραμμής για τους γονείς ,  για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Την ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί ηουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.
  • Την παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή , ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σημειωτέον ,ότι ο Δήμος μας αποτελείται από 48 κοινότητες , πολλές εκ των οποίων είναι απομακρυσμένες και χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο , ενώ πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό , δεδομένης και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης .

  • Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτηχρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσειςτηλε-εκπαίδευσης.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικόκαι απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας καιτης εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομικήζωή της χώρας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Πύργου      

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης                                               

Ο ΑντιδήμαρχοςΔ.Υ. ,Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Μεσσαλάς Δημήτριος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος