FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή δημάρχου Πύργου στον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη για τα Πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-04-2022 | Συντάκτης:

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Εσείς μπορείτε να αποτρέψετε την άνιση στάση σε βάρος της Ηλείας»

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ώστε να αποτραπεί η άνιση στάση της πολιτείας σε βάρος της Ηλείας, αναφορικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την βιαστική κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο νομό.

Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που εκ νέου συγκάλεσε ο δήμαρχος Πύργου με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων, αποφασίστηκε ομόφωνα κι η αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό, με κύριο αίτημα τη διασφάλιση της ισοτιμίας των πολιτών και της περιοχής μας εκ μέρους  της πολιτείας. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι κ.κ.: Κων/νος Νικολούτσος, Γιάννης Αργυρόπουλος,  Γιάννης Πλεμμένος,  Χρήστος Γιάνναρος,  Ανδρέας Δημητρόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου Βασίλης Φάμελος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου  Ηλίας Ξανθούλης ,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Ιωάννης Βένδρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Χρήστος Γιαννικούλης, εκπρόσωποι  της Κίνησης Νέων Καταραχίου, καθώς και πολίτες. Άμεσα ο κ. Αντωνακόπουλος υλοποίησε την απόφαση και την Μ. Πέμπτη απέστειλε την επιστολή η οποία αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε μετά τις αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο μας σχετικά με τον, υπό διαμόρφωση, Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, να αναζητήσουμε την προσωπική σας παρέμβαση.

Εμείς, που συγκεντρωθήκαμε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο την Μ. Τρίτη το απόγευμα, ομόφωνα αποφασίσαμε ότι η πολιτεία, διαχρονικά και ιδιαίτερα στον παρόντα χρόνο, επιδεικνύει στάση και  συμπεριφορά άνισης μεταχείρισης της Ηλείας, και ιδιαίτερα του Πύργου στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, ακολούθησε μια ιδιαίτερη, βιαστική χρονικά και ελεγχόμενη από απόψεως κανονικότητας διαδικασία κατάργησης του Τμήματος Μουσειολογίας (τμήμα στο Παν/μιο Πάτρας) στον Πύργο.

Ήδη υπογράφεται από την Υπουργό Παιδείας το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα. Σε κανένα άλλο Παν/μιο της χώρας με εκλεγμένη Πρυτανική Αρχή δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Ήδη έχει σταματήσει μετά την άρνηση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση, μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων,.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα. Όλη η μεταρρύθμιση στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας εξαντλείται στο κλείσιμο των Τμημάτων  του Παν/μιου Πατρών στην Ηλεία;

Εκτιμούμε ότι με το θεσμικό αλλά και προσωπικό κύρος που διαθέτετε, μπορείτε να αποτρέψετε αυτή την αδικαιολόγητη και άνιση στάση της πολιτείας σε βάρος της πυρόπληκτης, σεισμόπληκτης, πλημμυρόπληκτης Ηλείας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρουσία σας στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του Δρόμου Πάτρα-Πύργος, οι πολίτες της Ηλείας αναθάρρησαν και αισιοδοξούν ότι θα ανοίξουν και άλλοι δρόμοι για τους Ηλείους, όπως ο πιο δύσκολος δρόμος, ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ και μιας Αναπτυξιακής πορείας που θα στηρίζεται στη ΓΝΩΣΗ!!!

Ελπίζουμε – επιζητούμε την παρέμβασή σας!!!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος