FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Δικηγορικών Συλλόγων προς Υπ. Υγείας και ΕΟΔΥ: Ζητούν μέτρα για την αποφυγή μετατροπής των Δικαστηρίων σε εστίες μετάδοσης

Ημερομηνία: 09-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Απαντήσεις σχετικά με τον αν η λειτουργία των Δικαστηρίων επιτείνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού αλλά και την αναγκαία λήψη μέτρων προστασίας, ζητούν με επιστολή τους από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Περιφέρειας Εφετείου Πατρών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνουν:

«Ο χώρος των Δικαστικών Μεγάρων είναι τόπος συνάθροισης εκατοντάδων ατόμων καθημερινά.

Η προσέλευση των πολιτών σε αυτά δεν γίνεται οικεία βουλήσει, αλλά είναι υποχρεωτική και γίνεται είτε κατόπιν σχετικής κλήτευσης από την Πολιτεία, είτε για την ενάσκηση νομίμων δικαιωμάτων και εκπλήρωση υποχρεώσεων.

Η συγχρώτιση  πολλών ατόμων στα Δικαστήρια της Περιφέρειας του Πολιτικού Εφετείου Πατρών, από την Πάτρα και τις όμορες περιοχές της Ζακύνθου και Ηλείας, που είναι και περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα κορωνοϊού, ενέχει μέγιστο κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού και τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πατρών, Ηλείας, Αιγίου, Αμαλιάδας και Ζακύνθου συναισθανόμενοι την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο,  απέχουν από τις συνεδριάσεις στα ακροατήρια των Δικαστηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί εκτεταμένη διάδοση του ιού στην περιοχή μας.

Όμως, οι ανωτέρω Δικηγορικοί Σύλλογοι δεν μπορούν να επωμιστούν αυτό το βάρος το οποίο ανήκει στην Πολιτεία.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να μας απαντήσουν επίσημα στο ερώτημα εάν η λειτουργία των Δικαστηρίων επιτείνει τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού ή όχι και τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποφυγή της μετατροπής των Δικαστικών Μεγάρων σε εστίες μετάδοσης του ιού στις τοπικές κοινωνίες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος