FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Ημερομηνία: 01-03-2023 | Συντάκτης:

Στον Υπουργό Εργασίας από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας

Την ακύρωση της απόφασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ζητά η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι έμποροι και επιχειρηματίες της Ηλείας διαμαρτύρονται έντονα με τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών βάσει του πληθωρισμού υποστηρίζοντας πως ήδη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Με πρόσχημα τον πληθωρισμό σπεύσατε σε αύξηση των ήδη υψηλών μέχρι το 2022 ασφαλιστικών εισφορών, την ώρα που οι μικροεπιχειρηματίες οφείλουν μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και ούτως ή άλλως επιχειρούν σε ένα αβέβαιο ασφαλιστικό περιβάλλον.

Οι εισφορές είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Χρειάζεται λοιπόν να μειωθούν και να ρυθμιστούν οι απλήρωτες εισφορές, για να είναι οι επιχειρήσεις ασφαλιστικά ενήμερες και να μπορούν να επιχειρήσουν παραγωγικά , προσφέροντας έτσι και οφέλη στο κράτος.

Η κατάσταση των επιχειρήσεων ύστερα απ’ όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων δεν επιτρέπει την περαιτέρω επιβάρυνση των εξόδων τους.

Ζητούμε να ανασταλεί επομένως αυτή η αύξηση και να εφαρμοστεί όταν οι συνθήκες εξομαλυνθούν, με αύξηση του κύκλου εργασιών και του διαθέσιμου καταναλωτικού εισοδήματος.

Επίσης η αύξηση του βασικού μισθού, στην οποία συμφωνούμε, πρέπει να συνοδευτεί με ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.

Σας καλούμε για :

Την ακύρωση της απόφασης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Συζήτηση με τους φορείς για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.#

Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος