FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολές δύο μαθητών από την Κρέστενα για τις καταλήψεις

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:

Επιστολές στην «Πρωινή» σχετικά με τους λόγους που κάνουν κατάληψη, έστειλαν ένας μαθητής και μία μαθήτρια από το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Κρεστένων, ζητώντας να ακουστεί η φωνή τους. Η «Πρωινή» δημοσιεύσει αυτούσια τα δύο κείμενα.

«Για να ξέρετε, όλοι οι γονείς, όταν κάποιοι διευθυντές σήμερα μπροστά στα παιδιά πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, η αστυνομία απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Οι διευθυντές ζήτησαν να επέμβει εισαγγελέας και η αστυνομία αρνείτε διότι πρόκειται για ανηλίκους, η εισαγγελία επεμβαίνει μόνο όταν τελείται ποινικό αδίκημα. Αυτά για να ξέρετε.

Όσο για τους διευθυντές, όταν απειλούν ανήλικα εν αγνοία των γονέων, τότε σίγουρα θα βρίσκουν εξαγριωμένους πατεράδες απέναντί τους. Τα σχολεία είναι δημόσια, η άποψη και η κατάληψη είναι δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών αρκεί να μη γίνονται βανδαλισμοί δημόσιας περιουσίας .

Να είστε σίγουροι όλοι εσείς οι εκπαιδευτικοί ότι θα στηρίζουμε τα παιδιά μας στο δημοκρατικό μας δικαίωμα. Εσείς οι εκπαιδευτικοί μόνο όταν σας κόψουν έστω 1€ απ τον μισθό σας, μόνο τότε διαμαρτύρεστε και βγαίνετε στους δρόμους για την ελευθερία των παιδιών»

Χ.Τ.

«Τα σχολεία ανήκουν στους μαθητές και όχι στα «υπουργεία» . Κάθε σχολείο είναι μία μικρή κλειστή κοινωνία ο μικρόκοσμος τους,  όπου αναγκάζονται οι μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις διότι θεωρούν την κατάληψη  δημοκρατικό δικαίωμα τους (Απαιτούν σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον χωρίς μάσκες, λιγότερο μαθητικό δυναμικό στις τάξεις με ευαισθησία στα ποικίλα  προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά)   . Όπως οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν σε πορείες απαιτώντας τα αιτήματα τους (μείωση μισθού, καθυστέρηση στις πληρωμές κτλ) έτσι και οι μαθητές έχουν δικαιώματα που πρέπει να “παλέψουν” για αυτά! Είμαστε μαθητές και πρέπει να νιώθουμε ότι αναπνέουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος