FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Νικολούτσου στους Υπ. Οικονομικών και Ανάπτυξης: Χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής και στις νέες επιχειρήσεις

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταικούρα και Ανάπτυξής και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ζητώντας την άμεση παρέμβασης του για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει στη χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε νέες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα επισημαίνει:

¨Σε μία περίοδο κατά την οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας βιώνουν πρωτόγνωρη αβεβαιότητα και δίνουν τιτάνιο αγώνα να σταθούν όρθιες απέναντι σε «ασύμμετρες» απειλές, αναμένουμε από την Πολιτεία να θέσει κάτω από την ομπρέλα προστασίας των μέτρων στήριξης, τους πληττόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να  έχουν προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης.

Παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Μετά από ενημέρωση μας από λογιστικά γραφεία και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, που έχουν ανοίξει την επιχείρηση τους κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αλλά και λίγο πριν από την κρίση αρχές του 2020, να εξαιρούνται από την Διαδικασία χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής λόγω ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” αλλά και από τις άλλες σημαντικές ενισχύσεις.

Υπάρχουν επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και από τις αρχές του 2020 για τις οποίες δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης.

Παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση σας για την επίλυση αυτού του σημαντικού θέματος”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος