FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Β. Γιαννόπουλου στο ΚΤΕΛ λόγω του ανεμοστρόβιλου: Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών

Ημερομηνία: 22-11-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας Αριστ. Οικονομόπουλο

   Τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας στον Πύργο, επισκέφθηκε χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αριστοτέλη Οικονομόπουλο, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους θυελλώδης ανέμους το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022.

  Ο κ. Γιαννόπουλος, ενημερώθηκε για τις ζημιές, οι οποίες περιορίστηκαν στον εξωτερικό χώρο (στέγαστρο) του κτιρίου και σε κάποια σταθμευμένα λεωφορεία, ενώ δεν κινδύνευσε κανένας επιβάτης τη στιγμή της εκδήλωσης του φαινομένου. Οι ζημιές στα οχήματα δεν επηρέασαν τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους ενώ κανονικά εκτελέστηκαν και τα λοιπά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Οικονομόπουλο ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας δρομολογήθηκαν τάχιστα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών. Ήδη, από το πρωί της Δευτέρας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας δέχεται αιτήσεις από τις πληγείσες επιχειρήσεις (σ.σ το ΚΤΕΛ είναι μία από αυτές) προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών και κατ’ επέκταση η αποζημίωσή τους από την Κρατική Αρωγή.

Αιτήσεις για καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις των θεομηνιόπληκτων περιοχών

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινωσε ο περιφερειακός συντονιστής της ΠΕ  Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα – ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 20 – 11 – 2022, να απευθυνθούν στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών.

   Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις πληγείσες περιοχές, Δ/Κ Πύργου του δήμου Πύργου της Π.Ε Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 20 – 11 – 2022.

   Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος όροφος), καθημερινά από 08:00 έως 14:00. Πληροφορίες, τηλ: 2621360572 και 2621360597 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας, Κ. Μπαλκάμος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος