Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στους χώρους του σπουδαστές από το Τμήμα Βοηθών Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (Β΄εξαμήνου) της Σ.Α.Ε.Κ. της Δ.ΥΠ.Α. Πύργου. Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από την Διευθύντρια της Σχολής κα Διονυσία Κατσικονούρη και τον εκπαιδευτικό Μουσικοκινητικής Αγωγής του Τμήματος κ. Παντελή Πανδή και η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων & επισκέψεων του μαθήματός τους.

Κατά τη διάρκεια της πρόβας των τμημάτων Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας του Ωδείου, η υπεύθυνη της χορωδίας, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών Μαρία Ασημακοπούλου-Ζεύκα μαζί με τον καθηγητή κιθάρας Βασίλειο Ζαφειρόπουλο, τους υποδέχτηκαν εγκάρδια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες και τους χώρους του Ωδείου, να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και να γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα όργανα που διδάσκονται σε αυτό όπως το πιάνο και η κιθάρα. Στη συνέχεια σε μία ζεστή μουσική ατμόσφαιρα συμμετείχαν στο μάθημα της χορωδίας και τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου είναι ανοιχτό στην φιλοξενία τμημάτων σχολείων και σχολών της περιοχής μας ώστε να γνωρίσουν όλοι την μουσική τέχνη και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σ’ αυτή, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες, τόσο αναφορικά με την προσωπική τους έκφραση, όσο και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ!