FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη στις μονάδες παραγωγών φράουλας στη Βουπρασία από τους Γ. Λέντζα και Β. Γιαννόπουλο

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενους στους παραγωγούς φράουλας τόνισε ότι «Είστε ότι πιο υγιές και παραγωγικό έχουμε να επιδείξουμε στη περιοχή μας» ενώ ο κ Λέντζας συμπλήρωσε ότι «Όλοι, περιφέρεια, παραγωγοί είμαστε στην ίδια πλευρά για το θέμα των εργατών γης».

 

Τις μονάδες παραγωγών φράουλας στη περιοχή της Βουπρασίας, επισκέφθηκαν την Τρίτη, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις των μονάδων και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις δυνατότητες της επιπλέον ανάπτυξης του προϊόντος αυτού, καθώς η φράουλα θα πρέπει να είναι το στολίδι του Νομού μας και να κατέχει διεθνώς το brandname. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους παραγωγούς, για το σκοπό αυτό προγραμματίζει τον επόμενο χρόνο, στην Διεθνή Έκθεση logistica στη Γερμανία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςνα έχει δικό της περίπτερο με τα προϊόντα που παράγει ο Νομός μας.

Ο κ. Λέντζας και ο κ. Γιαννόπουλος, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των παραγωγών φράουλας, και κυρίως το φλέγον ζήτημα (που τους έθεσαν οι παραγωγοί), το οποίο δεν είναι άλλο, από την άμεση λύση στη χρονοβόρα διαδικασία της άδειας των εργατών γης, ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει όλους τους παραγωγούς της περιοχής. Οι άδειες των εργατών γης να τελεσφορούν και να μην αγκυλώνουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Οι παραγωγοί ζήτησαν τη βοήθεια της περιφέρειας σε αυτή τη κατεύθυνση. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης συγκλίνουν στην άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, το οποίο με προσπάθεια και πίεση προς την κεντρική εξουσία, επιτέλους να βρεθεί λύση και να αντιμετωπιστεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, θα είναι δίπλα τους σε κάθε ζήτημα που αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πιέσουν, ώστε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση στο ζήτημα αυτό, γιατί μόνο έτσι, θα μπορέσει να λυθεί.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε, πως «ο Νομός μας έχει δυνατές παραγωγικές μονάδες που προσφέρουν στην τοπική, και όχι μόνο, οικονομία. Όλα τα συσκευαστήρια δίνουν θέσεις εργασίας, αλλά και συνάλλαγμα. Όλα είναι μια αλυσίδα. Υπάρχει βούληση και όλοι μαζί, Δήμος, Περιφέρεια, παραγωγοί μπορούν να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» με τις άδειες των εργατών γης». Παρών στη συνάντηση με τους παραγωγούς ήταν και Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Βαγγελάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος