FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ σε Αγ. Δημήτριο και Κολοκυθά Ήλιδας: Μέτρα στήριξης για την περιοχή χωρίς χρονοτριβή!

Ημερομηνία: 30-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών Αμαλιάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τοπικά στελέχη, την πρώην βουλευτή Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου και με την παρουσία συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Σαϊτά Γιώργο επισκέφθηκαν την Κυριακή την τοπική κοινότητα Αγίου Δημητρίου Ήλιδας. Στη διάρκεια της παραμονής τους, συνομίλησαν με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία και ιδιαίτερα για τα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα της υπαίθρου, την εγκατάλειψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις δυσκολίες επιβίωσης και την ερημοποίηση των χωριών. Επίσης ζητήθηκαν εξηγήσεις για θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η φορολογική πολιτική και η συμφωνία των Πρεσπών, που κατά την γνώμη τους στοίχισαν την εκλογική ήττα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν εκτιμούν πως εμπλούτισαν την μονομερή ενημέρωση που είχαν από τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το χωριό Κολοκυθάς που επλήγη από την καταστρεπτική φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου. Συνομίλησαν με κατοίκους και ενημερώθηκαν για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αλλά και τις συνέπειές της στη ζωή των κατοίκων.

Στη ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγγελόπουλου Κώστα, περιγράφηκε η ανυπαρξία άμεσων μέτρων στήριξης των κατοίκων από την κυβέρνηση, η αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις στους παραγωγούς που επλήγησαν, αλλά και η ανεπάρκεια του δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα απαιτούμενα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα στην περιοχή. Σημαντικό πρόβλημα προκύπτει επίσης ως προς τις αγροτικές ενισχύσεις, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς αποζημιώσεις.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν επιδείξει εγκληματική αδιαφορία απέναντι στους κατοίκους της περιοχής και δείχνουν να αντιμετωπίζουν τους αγρότες μας σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Απαιτούνται μέτρα στήριξης για την περιοχή χωρίς χρονοτριβή.

Ι) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολιτών που περιήλθαν σε κατάσταση απρόβλεπτης ανάγκης εξαιτίας της πυρκαγιάς.

ΙΙ) Άμεση λήψη έκτακτης αποζημίωσης λόγω της απώλειας της φετινής παραγωγής που αποτελεί ως επί το πλείστον το κύριο εισόδημα για τους κατοίκους. Προκειμένου να υπάρξει ταχεία οικονομική ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να δοθεί άμεση καταβολή ενός ποσού ανεξάρτητα από τη διαδικασία ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης), ως προκαταβολή μελλοντικών ενισχύσεων.

ΙΙΙ) Άμεση έναρξη σχεδιασμού και υλοποίησης βασικών αντιπλημμυρικών έργων ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

ΙV) Ταχεία καταγραφή για το κατεστραμμένο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκει αρωγός στα δίκαια αιτήματα των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, και διεκδικεί μαζί τους άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης, έργα υποδομών για την προστασία των κατοίκων από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και σχεδιασμό για την οργάνωση της μελλοντικής αγροτικής παραγωγής. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας από την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης των “αρίστων” που νοιάζεται μόνο για τα “δίκαια αιτήματα των ημετέρων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος