FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Δ. Αυγερινοπούλου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία: 04-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, καθώς έχει στην αρμοδιότητά της θέματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προστασία του δασικού περιβάλλοντος.

Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την πολύτιμη προσφορά τους στην αντιπυρική θωράκιση του Νομού και συζήτησε με το στελεχιακό δυναμικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την επάνδρωση και τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και των εθελοντών, ώστε να επιτευχθεί η πλέον αποτελεσματική προστασία του δασικού μας κεφαλαίου και το Σώμα να είναι ικανό να ανταπεξέλθει καταλλήλως σε κάθε συμβάν. Προς τούτου, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης έχει προβεί σε νέες προσλήψεις για την ενίσχυση του Σώματος, στην προμήθεια επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων νέων Εθελοντών Πυροσβεστών, σε εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς σε δασικές εκτάσεις, ενώ μετά από 24 χρόνια υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τις Δασικές Υπηρεσίες σε μια κοινή προσπάθεια για την προστασία του δάσους.

Κοινό μήνυμα ήταν ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε και να προστατεύουμε τον φυσικό μας πλούτο, ώστε να μην σημειωθούν φέτος πυρκαγιές εξ΄ αμελείας, ενώ ευχήθηκαν τα λιγότερα δυνατά περιστατικά για τη νέα αντιπυρική περίοδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος