FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και στο Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο

Διήμερη επίσκεψη στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, αλλά και τις σεισμόπληκτες περιοχές του Ν. Λαρίσης., πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Με την άφιξή της στη Λάρισα, η Δρ. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Ζαχάρως, στον οποίο μετέφερε τους χαιρετισμούς και την αγάπη των συμπατριωτών του και τον ευχαρίστησε για την ειλικρινή και βαθιά μέριμνα που συνεχίζει να επιδεικνύει για την ιδιαίτερη πατρίδά του.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς της, η Δρ. Αυγερινοπούλου περιηγήθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών και επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και την «κρεμαστή γέφυρα», τοπίο ιδιαίτερου κάλλους το οποίο εμπίπτει εντός του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Natura 2000», ενώ συζήτησαν για την προληπτική υποστήριξη των μονών έναντι της διάβρωσης του εδάφους. Συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη επισκέφθηκε τα τέσσερα σεισμόπληκτα χωριά, τον Τύρναβο, το Δαμάσι, το Μεσοχώρι και το Κουτσόχερο και διενέργησε αυτοψία στους πληγέντες μεταβυζαντινούς ναούς.

Με το πέρας της περιοδείας, η κα Αυγερινοπούλου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες για την διοργάνωση της επισκέψεως στις πληγείσες περιοχές και απηύθυνε τα θερμά της συγχαρητήρια για το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την αντιμετώπιση των αναγκών των σεισμοπλήκτων κατοίκων τις ημέρες μετά τους σεισμούς. Η Ιερά Μητρόπολη έχει αναπτύξει ένα ευρύ ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό έργο και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πιστών.

Σε μια συμβολική κίνηση η κα Αυγερινοπούλου προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα αγροτικής παραγωγής από την Ηλειακή γη. Η κα Αυγερινοπούλου έλαβε, ως δώρο, το βιβλίο: «Οι άγιοι και το φυσικό περιβάλλον» σχετικά με την περιβαλλοντική διάσταση του θρησκευτικού λόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος