FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στον ΕΟΑΝ για ανακύκλωση και συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ιδιαιτέρως παραγωγική ήταν η συνάντηση της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), κ. Νίκο Χιωτάκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Σιδέρη, για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα της αρμοδιότητας του ΕΟΑΝ με έμφαση στα θέματα ανακύκλωσης, είχε χθες η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η πολιτική του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών, η ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα και δη των ολοκληρωμένων συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, οι προκλήσεις στη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης, το περιβαλλοντικό τέλος της πλαστικής σακούλας, η κυκλική οικονομία, αλλά και η ενίσχυση των δράσεων των Δήμων.  Η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι οι ανταποδοτικές δράσεις από το περιβαλλοντικό τέλος της πλαστικής σακούλας θα πρέπει να τύχουν και άμεσης αξιοποίησης σε πρόγραμμα προστασίας της βιοποικιλότητας. Εκτεταμένη ήταν, δε, η συζήτηση επί της ανάγκης ενίσχυσης των δράσεων των Δήμων στον τομέα της ανακύκλωσης. Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ ενημέρωσαν ότι θα δημιουργηθεί ψηφιακός οδηγός για ενημέρωση των Δήμων σχετικά με τις υποχρεώσεις, αλλά και τα δικαιώματά τους, ενώ εξετάζεται η ένταξη περαιτέρω ρευμάτων σε σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε, δε, τη δημιουργία προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για την ανακύκλωση, καθώς στους ορεινούς δήμους συχνά υπάρχει απουσία εξειδικευμένου προσωπικού για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Χιωτάκη και κ. Σιδέρη να επισκεφθούν την Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος