FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Π. Αντωνακόπουλου στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Στο επίκεντρο οι ζημιές στις σταφιδοκαλλιέργειες

Ημερομηνία: 05-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία παρόντας ήταν κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Καραστέργιος, ήταν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν πλήξει τουςαγρότες και τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων σχεδόν όλων των περιοχών του Δήμου Πύργου. Με το πιο πρόσφατο να είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη έκταση στις καλλιέργειες σταφίδας.

Οι οποίοι όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος προς την Γραμματέα,έχουν δεχτεί διπλό εντονότατο πλήγμα: Αφενός η ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν λόγω της συνεχιζόμενης γενικότερης κατάστασης εξαιτίας του covid-19, κι αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων που από το χειμώνα έως και σήμερα έπληξαν σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Άλλωστε, μόλις το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη 4/8) ο Δήμαρχος είχε στείλει και κατεπείγουσα σχετική επιστολή με την οποία η Δημοτική Αρχή Πύργου ενημέρωσε το Υπουργείο για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις σταφιδοκαλλιέργειες. Μιας κι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα και κυρίως στο Νομό μας εδώ και πολλές μέρες παρατεταμένα, «έβρασαν» τον καρπό και ξέραναν το φύλλωμα με αποτέλεσμα να ξεραθούν οι καλλιέργειες σταφίδας στις περιοχές του Δήμου.Κι ήδη η σχετική εικόνα στις περισσότερες καλλιέργειες είναι αποκαρδιωτική αφού ο καρπός είναι συρρικνωμένος και μαυρισμένος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Έθεσα στην κ. Καλογήρου το θέμα,καταρχήν της τάχιστης καταγραφής αυτών των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ακολούθως της ανάγκης άμεσης στήριξης των πληγέντων παραγωγών για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί, τονίζοντας πως η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη, αφού είναι ζήτημα επιβίωσης τους.Κι επεσήμανα σχετικά ακόμα πως, η μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού μη μπορώντας να διαθέσουν το προϊόν τους, όχι μόνο δεν θα έχουν το εισόδημα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αλλά δεν θα μπορούν να προετοιμάσουν και τις συνθήκες για την παραγωγή για την επόμενη χρονική περίοδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος