FOLLOW US: facebook twitter

Επίσημο αίτημα Λιατσή για την περιουσία του ΑΣΟ

Ημερομηνία: 16-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

liatsis-newΕπιστολή στον Α. Κατσιφάρα για την παραχώρηση των δύο ακινήτων

Επίσημο αίτημα, για την παραχώρηση των αποθηκών του ΑΣΟ και του Ινστιτούτου Σταφίδας, κατέθεσε μέσω επιστολής που απέστειλε χθες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Στην επιστολή του, ο κ. Λιατσής, ζητά την αποδοχή του «δίκαιου» όπως αναφέρει αιτήματος του Δήμου, καθώς έτσι «θα αρθεί και η αδικία» που συντελέστηκε όταν διανεμήθηκε η περιουσία του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού ενώ αναφέρει και τη χρήση που προορίζει για τα δυο ακίνητα εφόσον αυτά παραχωρηθούν.

institut-stafidas

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την βοήθεια σας στην δύσκολη διαδρομή για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων για την πόλη μας.

Θέλω να σας παρακαλέσω  να αποδεχθείτε το δίκαιο αίτημά μας αφενός, για την παραχώρηση των αποθηκών του ΑΣΟ που βρίσκεται στην οδό Κοκκίνου και ΣΠΚ στον Πύργο και αφετέρου για την παραχώρηση  του Ινστιτούτου Σταφίδας που αν και ανακαινίστηκε έχει πλήρως απαξιωθεί και λεηλατηθεί!!

Το πρώτο ακίνητο θέλουμε να χρησιμοποιηθεί για μόνιμη Ψαραγορά και Λαχαναγορά και ως χώρος πώλησης Προϊόντων Λαϊκής Τέχνης που παράγονται στο Δήμο μας, και το δεύτερο για να στεγάσει, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας και την Πολεοδομία,  που εξυπηρετεί και άλλους Δήμους  του Νομού μας και που εκεί θα είναι απολύτως προσβάσιμες.

Αυτή την περίοδο, είναι γνωστό σε εσάς, ότι η εκπόνηση μελετών είναι επιτακτική ανάγκη για το Δήμο μας, για την απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζετε ότι μετά την διάλυση του ΑΣΟ, η μοναδική πόλη που δεν πήρε κανένα ακίνητο ήταν ο Πύργος, αν και ήταν ο τόπος που συνέβαλε, με το Ινστιτούτο Σταφίδας, το σιδηρόδρομο Πύργου Κατακόλου στη  μεταφορά  της σταφίδας στο εξωτερικό,  γενικότερα στην ανάπτυξη  του οργανισμού και στην διαμόρφωση της περιουσίας του.

Η πρότασή μας, είναι μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία, για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τον Πύργο.

Τη θετική σας αντιμετώπιση στο αίτημά μας, οι συμπολίτες μου ιδιαίτερα θα εκτιμήσουν και ταυτόχρονα θα αρθεί και η αδικία που έγινε στον Πύργο, όταν όπως σας ανέφερα διαλύθηκε ο ΑΣΟ και έγινε η διανομή της περιουσίας του.

Με την πλήρη βεβαιότητα, ότι θα βοηθήσετε να αξιοποιήσουμε την σχολάζουσα, αυτή περιουσία της Περιφέρειας, σας προσκαλούμε στην πόλη μας, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε καλύτερα τις σκέψεις μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος