FOLLOW US: facebook twitter

«Επισφαλείς και επικίνδυνες για ασθενείς και γιατρούς οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Πύργου!»

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Δημόσια Ανοιχτή επιστολή Παθολόγων προς τους πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας αλλά και τις Εισαγγελικές Αρχές για την Παθολογική του Πύργου

Την ώρα που οι… αρμόδιοι συνεδριάζουν και ξανά-συνεδριάζουν αναζητώντας τρόπους για να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν με τις πολιτικές και τη συμπεριφορά τους στο σύστημα υγείας της Ηλείας, κάποιοι γιατροί καλούνται να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου για να αποφύγει την ολική κατάρρευση και το λουκέτο στην Παθολογική εν μέσω πανδημίας.

Έντεκα συνολικά γιατροί υποχρεώνονται να εφημερεύσουν στην Παθολογική του Πύργου, κάθε μέρα και διαφορετικός, με το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας να αδιαφορούν για το τι σημαίνει στην πράξη για τους νοσηλευόμενους η διαρκής αυτή εναλλαγή. «Η “λύση” που δίνεται μέσω της μετακίνησης ιατρών από άλλα Νοσοκομεία προκειμένου να “λειτουργήσει” ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, το ΓΝ Πύργου, (διαφορετικός ιατρός κάθε μέρα σε μια άγνωστη για αυτόν κλινική κλπ, με τους κινδύνους που συνεπάγονται για τους ασθενείς και τον ίδιο) είναι απαράδεκτη. Η προβληματική της αποτυπώνεται εύστοχα στις τοποθετήσεις-διαμαρτυρίες των  Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και Πύργου» επισημαίνουν με επιστολές τους γιατροί της Αχαΐας που έχουν κληθεί να στηρίξουν την Παθολογική του Πύργου.

Με την κατάσταση που διαμορφώνεται εν μέσω πανδημίας να είναι πλέον τραγική, οι Παθολόγοι, με ανοιχτή επιστολή τους προς τους πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνουν τις Εισαγγελικές αρχές, ζητώντας την ύστατη στιγμή, άμεσα λύση στο αδιέξοδο που όπως λένε έχει δημιουργηθεί.

Αναλυτικά στην ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν:

“Οι παθολόγοι των Παθολογικών Κλινικών, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πάτρας θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες της Αχαΐας για την επερχόμενη αποδυνάμωση και των δύο νοσοκομείων το επόμενο διάστημα. Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη Ιωάννη μετακινούνται στο Νοσ. Πύργου συνάδελφοί μας (μέχρι στιγμής 11) για κάλυψη εφημεριακών και όχι μόνο αναγκών.

Η δραματική κατάσταση του Νοσ. Πύργου είναι γνωστή στις υγειονομικές αρχές και την ηγεσία της 6ης ΥΠΕ εδώ και πολλούς μήνες. Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τελευταίων ετών, η απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου έχει εξωθήσει σε φυγή ακόμη περισσότερους ιατρούς τους τελευταίους μήνες (συνολικά 15). Ενώ έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες από τους θιγόμενους ιατρούς του νοσοκομείου Πύργου, ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ  δεν προέβη σε καμία διορθωτική ενέργεια αλλά αντιθέτως επέτρεψε να χρονίσει και να επιδεινωθεί το πρόβλημα. Αντί να απομακρύνει τον διοικητή που μόλις σε ένα χρόνο κατάφερε να διαλύσει πλήρως το νοσοκομείο, επιλέγει την αποδυνάμωση και των νοσοκομείων της Αχαΐας.

Οφείλουμε επίσης, να ενημερώσουμε δημόσια τόσο τους πολίτες της Ηλείας όσο και τις εισαγγελικές αρχές ότι το εφημεριακό καθεστώς που διαμορφώνεται στην Παθολογική κλινική, το Τμήμα Επειγόντων και την κλινική COVID-19 του Νοσ. Πύργου με βάση τα «εντέλλεσθε» είναι επισφαλές και επικίνδυνο πρωτίστως για τους ασθενείς του νομού Ηλείας, καθώς και για τους συναδέλφους που αναγκάζονται να μετακινηθούν και να υπερεργαστούν σε συνθήκες μη ασφαλούς εφημέρευσης.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να δώσουν  άμεσα μόνιμη λύση στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξασφαλίζοντας τη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς ώστε οι πολίτες της Ηλείας να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος