FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ στη Δ/νση Β’ Θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: Επιμορφωτικό σεμινάριο για το «Καινοτο(λ)μώ»

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus+ “Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε. Ηλείας” 2020-1-EL01-KA101-078283 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας υλοποιεί το επιμορφωτικό σεμινάριο COACHING & MENTORING – Innovative techniques for teachers, mentors and educators to fight drop out and motivate all. Το σεμινάριο ξεκίνησε διαδικτυακά τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021. Προσφέρεται από τον φορέα JUMP – Gioventù in riSalto με έδρα την Ιταλία και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Πύργου και του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη επιμόρφωση εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να ανταποκριθεί επιτυχώς στο ρόλο του ως καθοδηγητής – μέντορας. Θα παρουσιαστούν τεχνικές ανάπτυξης σχέσης εμπιστοσύνης, ενεργητικής ακρόασης, συμβουλευτικής και εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη βοήθεια εργαλείων.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει εκδήλωση διάχυσης με απώτερο σκοπό την επιμόρφωση των μελών των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων για την προβολή των ουσιαστικών σημείων της επιμόρφωσης.

“Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε. Ηλείας” αφορά σε καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, στον ψηφιακό εγγραμματισμό καθηγητών και μαθητών και στην ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης” τόνισε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος και πρόσθεσε οτι σκοπός είναι να καλλιεργηθεί η δημιουργική διδασκαλία που θα εναρμονιστεί με τα νέα κοινωνικά δεδομένα και η βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας με μαθητές, οικογένειες, εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος