FOLLOW US: facebook twitter

Επιμονή για Ιστορικό-Αρχαιολογικό στην Πάτρα

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Την αρχική της πρόταση ενέκρινε η Σύγκλητος του Παν/μίου Πατρών

Την πρόταση για τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας στην Πάτρα, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση της Μουσειολογίας, αποφάσισε να εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία τη Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, απορρίπτοντας τις άλλες δύο προτάσεις της Εθνικής Αρχής
Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ) για την ίδρυση τμήματος Διαχείρισης Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ή την πλήρη κατάργηση και του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας.

Το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να επιμείνει στην αρχική του πρόταση, όπως αυτή διατυπώθηκε στο πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη λύση για το ίδρυμα.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η πρόταση αναδιάρθρωσης της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία, μετά τις προτεινόμενες μεταβολές, θα απαρτίζεται από τέσσερα τμήματα, δύο στο Μεσολόγγι και δύο στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το ένα από τα τέσσερα τμήματα, είναι της Γεωπονίας, το οποίο τυπικά έχει έδρα την Αμαλιάδα αλλά σύντομα αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή.

Επίσης, η Σύγκλητος, μετά το κύμα αντιδράσεων και τη φημολογία περί πολιτικών παρεμβάσεων για τη Φυσικοθεραπεία Αιγίου, ενέκρινε την πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος από το Αίγιο στην Πάτρα.

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου εξέφρασε ισχυρή άποψη για εξετάσεις εξ αποστάσεως, αλλά η τελική απόφαση όπως προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των τμημάτων. Επίσης ενέκρινε τον νέο Οργανισμό του Πανεπιστημίου, μετά την έγκριση του οποίου από το Υπουργείο θα μπορούν να ξεκινήσουν οι κρίσεις του προσωπικού για θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν να γίνουν για πάνω από μία δεκαετία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος