FOLLOW US: facebook twitter

Επιλέγουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και του νομού

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

Tου Ανδρέα Νικολακόπουλου, βουλευτή Ηλείας της ΝΔ

Αναμφίβολα το 2023 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά για το νομό και την χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, βιώσαμε την πανδημία, βιώνουμε τις επιπτώσεις ενός πολέμου, της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης και καλούμαστε πλέον να αποφασίσουμε πώς θέλουμε τη χώρα μας, ποια πορεία θέλουμε να ακολουθήσουμε ως λαός. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην αναπτυξιακή, δημιουργική πορεία της χώρας και την οπισθοδρόμηση. Αναμφίβολα η ζυγαριά κλίνει στην ανάπτυξη που θα γίνει μέσω των σοβαρών μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και των επενδυτικών πρωτοβουλιών που θα αλλάξουν το οικονομικό status της χώρας, θα δημιουργήσουν ευκαιρίες όχι μόνο πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά και για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, καλούμαστε να επιλέξουμε την σταθερότητα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Οι προκλήσεις είναι πολλές, ωστόσο οι συμφωνίες που έχει επιτύχει η χώρα, η ενίσχυση της στον εξοπλιστικό τομέα και η σταθερή, ξεκάθαρη, αδιαπραγμάτευτη εξωτερική μας πολιτική, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και παρερμηνειών. Είναι θέματα τα οποία οφείλουμε να έχουμε σε προτεραιότητα και το 2023, αισιοδοξώντας ότι η νέα χρονιά θα είναι μία καλύτερη χρονιά. Και για το νομό μας όμως θα είναι μία κρίσιμη χρονιά, καθώς έχουμε το μεγάλο στοίχημα που αφορά στην πορεία των μεγάλων έργων, τα οποία είτε έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται, είτε βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Σαφέστατα παρακολουθούμε στενά την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’ και ο στόχος μας είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του χωρίς καμία καθυστέρηση και ει δυνατόν να παραδοθεί ακόμη και νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Και βέβαια, συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο με την ολοκλήρωση των έργων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο Πάτρα-Πύργος αλλά και για επεκταθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι το Καλό Νερό και την Τσάκωνα από την μια πλευρά και προς την Αρχαία Ολυμπία από την άλλη. Και τα δύο είναι θέματα που έχει θέσει πλέον ως επόμενους στόχους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Φυσικά, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειες και στην επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού μας δικτύου αλλά και για την δημιουργία νέων υποδομών και των εκσυγχρονισμό και επέκταση των υφιστάμενων.

‘Ένα άλλο κρίσιμο θέμα για το νομό μας είναι η ολοκλήρωση και εφαρμογή πλέον του αναπτυξιακού σχεδίου ανασυγκρότησης, που θα έχει στο επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, ώστε να έχουμε ένα στοχευμένο πλάνο παρεμβάσεων που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη του νομού σε όλους τους τομείς. Είμαστε επίσης σε αναμονή για την επιλογή αναδόχου για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, μέσω του οποίου θα επιτύχουμε επιτέλους έναν ορθολογικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, θα απαλλαγούμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος όπως οι ΖΟΕ και θα διαμορφώσουμε προϋποθέσεις ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης. Δεν ξεχνάμε την προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν καλύτερα τα Νοσοκομεία μας, καθώς και την προσπάθεια ώστε να βρει η Ηλεία τον δικό της δρόμο στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά κάποιες από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει και αποτελούν μέρος ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου που υλοποιείται. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνεχίσουμε και αυτό αποτελεί την μεγάλη πρόκληση της χρονιάς που έρχεται. Εύχομαι το 2023 να είναι μία καλή χρονιά για όλους, να είναι μια καλή χρονιά για την χώρα και τον νομό μας και να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος