FOLLOW US: facebook twitter

Επικίνδυνο το λαγκάδι του Καπελέτου – Απειλή το χειμώνα το ρέμα που χωρίζει το χωριό στα δύο

Ημερομηνία: 09-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για τον καθαρισμό του λαγκαδιού του Καπελέτου, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι κίνδυνοι το χειμώνα είναι μεγάλοι και στο παρελθόν λίγο έλλειψε να χαθούν ανθρώπινες ζωές όταν πολίτες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά σε κακοκαιρία. Το λαγκάδι κόβει το χωριό στη μέση με τους κατοίκους όταν αυτό υπερχειλίζει να μην μπορούν να κινηθούν προς τις περιουσίες τους και να μένουν αποκλεισμένοι.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καπελέτου, Γιώργος Λίβανος “… υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ποτάμι του χωριού μας που κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ξεχειλίζει. Έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές γιατί το νερό του λαγκαδιού περνά πάνω από τη γέφυρα. Στις τελευταίες βροχοπτώσεις παρασύρθηκε ένας νεαρός με μηχανάκι εκεί. Ευτυχώς που δεν έγιναν πιο τραγικά τα πράγματα. Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και περιμένουμε την απάντησή τους άμεσα, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί αυτό το λαγκάδι περνά μέσα από το χωριό. Κόβει το χωριό στη μέση κάθε φορά που βρέχει. Στα γεφύρια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να μετακινηθούν και να μεταφέρουν τα προϊοντα και γενικότερα οι πολίτες να πάνε στις δουλειές τους. Πρέπει οι αρμόδιοι να δουν με προσοχή το θέμα”.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος γέννημα – θρέμμα του Καπελέτου, τόνισε πως “… το συγκεκριμένο γεφύρι εξυπηρετεί όλο το χωριό και όταν βρέχει έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι πιο πολλές περιουσίες βρίσκονται στην απέναντι όχθη της λαγκαδιάς. Ευελπιστούμε να γίνει καθαρισμός για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Θα ήταν ευχής έργο να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό πρέπει άμεσα να συντηρηθεί και να καθαριστεί το υπάρχον γεφύρι”.

Κάτοικος της περιοχής και ο Γιώργος Γεωργιτσόπουλος, δήλωσε πως το πρόβλημα με το συγκεκριμένο λαγκάδι και το γεφύρι του, είναι μεγάλο. “Έχουμε πρόβλημα με το λαγκάδι, εδώ. Το σημείο είναι κομβικό, καθώς περνά το 80% του χωριού. Το πρόβλήμα το αντιμετωπίζουμε εδώ και δέκα χρόνια με ψευτοσυντηρήσεις δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να καθαριστεί απο το δρόμο σε μια απόσταση τριών χιλιομέτρων. Παλιότερα κάτω από το γεφύρι περνούσε άνθρωπος καβάλα σε άλογο, τώρα βλέπετε πόσο έχει μειωθεί το ύψος. Έχουμε βρει ανταπόκριση απο την Περιφέρεια είναι θετική στο να γίνει το έργο. Περιμένουμε και από τον Μπράμο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ευελπιστούμε ότι θα γίνει”.

Ο Νίκος Γεωργιτσόπουλος κάτοικος του Καπελέτου σημείωσε πως το λαγκάδι έχει μπαζωθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα κάθε κακοκαιρία να είναι οδυνηρή για τους κατοίκους και τις παρόχθιες περιουσίες τους. “Είτε καταστρέφονται οι καλλιέργειες, είτε τα χωράφια. Το νερό υπερχειλίζει και προκαλεί καταστροφές, ενώ έχουν κινδυνέψει και άνθρωποι. Είχαν παρασυρθεί στο παρελθόν και αυτοκίνητα, ενώ προ ημερών, παρασύρθηκε και ένας άνθρωπος με το μηχανάκι του που ευτυχώς γλίτωσε. Καλό είναι να αποφύγουμε τα προβλήματα στο άμεσο μέλλον με παρεμβάσεις. Οι φορείς έχουν ενημερώσει και έχουν ζητήσει πως πρέπει να καθαριστεί το λαγκάδι” επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος