FOLLOW US: facebook twitter

Επικοινωνία Δημάρχου Πύργου με πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζοόπου του εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει σε σταφιδοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα οι παραγωγοί, τονίζοντας ότι απαιτείται γρήγορη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο. Εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ότι οι παραγωγοί έχουν δεχτεί διπλό οικονομικό χτύπημα, τόσο από τις δυσμενείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει γενικότερα η κατάσταση από την πανδημία covid 19 όσο και από τα καιρικά φαινόμενα που τους τελευταίους μήνες έχουν πλήξει σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου Πύργου.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο ΕΛΓΑ όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες, καθώς η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας τα σημαντικά προβλήματα των παραγωγών, διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνακόπουλο πως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα από τον Οργανισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος