FOLLOW US: facebook twitter

Επικοινωνία Δημάρχου κ. Γ. Λέντζα με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη

Ημερομηνία: 31-03-2020 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γιάννης επικοινώνησε χθες με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη Σ. για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει, λόγω των συνθηκών αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Ο Δήμαρχος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Ζαχαράκη ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου παρέχοντας δωρεάν Ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή tablets καθώς και δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο sticks, για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, και για όσες περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να καταστεί δυνατή για όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), ισότιμη, η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Υφυπουργός με τη σειρά της απάντησε πως εξετάζονται όλοι οι τρόποι για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ισότιμη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, ανέφερε πως ένα μέρος από τις δωρεές που έχουν γίνει από φορείς θα απορροφηθεί και για την εκπαίδευση και θα αποδοθεί σαν υλικοτεχνική βοήθεια στους μαθητές όλων των βαθμίδων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος