FOLLOW US: facebook twitter

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου-Λιβανού: Σήμερα πιστώνονται στους αγρότες οι αποζημιώσεις σε πατάτα, τομάτα, αγγούρι και καρπούζι, λόγω COVID-19

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, ήλθε σε νεότερη επικοινωνία η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σχετικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών της Ηλείας για τις ζημίες που υπέστησαν, λόγω της COVID-19. Είχε προηγηθεί και συνάντηση της κα Βουλευτού με παραγωγούς του Ν. Ηλείας, όπου συζήτησαν για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Ζητήματα, τα οποία η κα Αυγερινοπούλου είχε θέσει εξ’ αρχής στους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς και είχε επισημάνει την ανάγκη αποζημίωσης της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας,  του καρπουζιού, αλλά και των λοιπών κηπευτικών καλλιεργειών.

Η κα Βουλευτής, κατόπιν της επικοινωνίας της, ενημερώνει ότι σήμερα πιστώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αποζημιώσεις των παραγωγών υπαίθριου καρπουζιού, καλοκαιρινής φθινοπωρινής πατάτας, τομάτας και αγγουριού θερμοκηπιακής καλλιέργειας, καθώς και των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη βουβαλοτροφία. Οι αποζημιώσεις ανέρχονται στα 19.257.589,178 ευρώ και αφορούν ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι, λόγω της πανδημίας της COVID-19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος