FOLLOW US: facebook twitter

Επικίνδυνες κόντρες με ΙΧ

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kontresΣυντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο λιμανάκι Παλουκίου – Πάνω από εκατό έλεγχοι αυτοκινήτων – Πάνω από 50 παραβάσεις και πρόστιμα φωτιά

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα το βράδυ της Κυριακής στο λιμανάκι του Παλουκίου. Σε επιχείρηση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις κόντρες «φτιαγμένων» αυτοκινήτων στους δρόμους, ελέγχθηκαν πάνω από εκατό αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν δεκάδες παραβάσεις, αφαιρέθηκαν πινακίδες και διπλώματα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές πρόκειται για ένα ουσιαστικό χτύπημα στο χώρο, των άτυπων αυτών αγώνων του είδους και οι έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου στην Ηλεία θα συνεχιστούν ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πριν δέκα ημέρες οι Αρχές είχαν κάνει έφοδο στο Κατάκολο. Πέρα από ένα μικρό αριθμό παραβάσεων και κάποιες προσαγωγές δεν είχε γίνει τίποτα παραπάνω. Και αν κάποιοι νόμιζαν πως δεν θα υπήρχε συνέχεια από την πλευρά της Αστυνομίας, το βράδυ της Κυριακής υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση στο λιμανάκι του Παλουκίου. Δυνάμεις της Αστυνομίας παρέμειναν κρυμμένες στην περιοχή και αιφνιδιαστικά έκαναν την εμφάνισή τους, αρχίζοντας ελέγχους σε όσα αυτοκίνητα βρίσκονταν εκεί κυρίως με νεαρής ηλικίας άτομα. Σύμφωνα με τις Αρχές αρκετοί από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ετοιμάζονταν να κάνουν κόντρες στο τμήμα από τη διασταύρωση Παλουκίου έως τη διασταύρωση Παπακασελά (Κουρούτα).
Δυνάμεις της Τροχαίας Πύργου, της Τροχαίας Αμαλιάδας, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ κινήθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα περισσότερα αυτοκίνητα στο Παλούκι και για περίπου πέντε ώρες έκαναν ελέγχους. Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Ελέγχθηκαν 110 αυτοκίνητα, αφαιρέθηκαν 29 πινακίδες κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις, εννέα για ανασφάλιστα οχήματα και οι υπόλοιπες για φθαρμένα ή ακατάλληλα ελαστικά, μη επιτρεπτές μετατροπές στα οχήματα, θόρυβο από εξατμίσεις, ελλείψεις επί των οχημάτων και λοιπές τροχονομικές παραβάσεις. Αφαιρέθηκαν ακόμα από 12 οδηγούς το δίπλωμα οδήγησης για διάστημα από 20 ημέρες έως έξι μήνες, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερις οδηγοί που δεν διέθεταν δίπλωμα. Τέλος οι ηλικίες των ελεγχόμενων οδηγών ήταν από 19 έως 34 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για την πάταξη του φαινομένου και για αυτό θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όλα τα στέκια των άτυπων αυτών αγώνων αυτοκινήτου, στο Κατάκολο, στο Παλούκι, την Μαραθιά, την Ανδραβίδα, τη Ζαχάρω και αλλού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος