FOLLOW US: facebook twitter

«Επίγεια και επουράνια»: Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Γεωργίας Σεφερλή στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 08-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, Α. Μίγκος, π. Θ. Πανουτσόπουλος, Γ. Γαλάτης και η ζωγράφος Γεωργία Σεφερλή

 

Με εξαιρετική επιτυχία εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, η έκθεση ζωγραφικής της Λεχαινίτισσας ζωγράφου Γεωργίας Σεφερλή στο εργαστήρι της στα Λεχαινά, με τίτλο «Επίγεια και επουράνια». Πρόκειται για μια σειρά 40 περίπου έργων που φιλοτέχνησε η ζωγράφος καταγράφοντας την ανατολή και την δύση του ηλίου, τοπία, κατοικίες, γειτονιές, το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, στέγες, το Κάστρο Χλεμούτσι, έργα από το οδοιπορικό της στην Ηλεία.

Από τον Ν. Αττικής η ζωγράφος αποτυπώνει τον Ι Ναό Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως και το όρος Αιγάλεω, από την ορεινή Ναυπακτία το ταξίδι της καλύπτει την ανατολή και τα ξωκλήσια του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Αθανασίου, ενώ υπάρχουν ακόμα έργα της από την Ρόδο, την Τήνο και την Χίο. Επίσης παρουσιάζονται 15 βυζαντινές εικόνες σε αντίγραφα και 4 φωτογραφίες από τους Αγίους Τόπους, Πανάγιος Τάφος, Ιορδάνης Ποταμός και το όρος Θαβώρ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος, η πρόεδρος της Τ.Κ Λεχαινών Γέωργιος Γαλάτης, ο ο. αντιδήμαρχος Διονύσης Μάλιαρης, ο Θανάσης Παντελέων, η ζωγράφος Μαίρη Παπαπετροπούλου, οι συμμαθητές και συμμαθήτριες της ζωγράφου Γ. Σεφρλή Στέφανος Αγγελόπουλος, Γέωργιος Γαλάτης, Ευανθία Αργυριάδου- Χριστοφίδη, Αγγελική Τηλεμάχου- Βασιλείου, Γιαννούλα Κατσάπη, Λίτσα Νικολιτσοπούλου. Επίσης παρευρέθηκε η πρώην λυκειάρχης του Λυκείου Λεχαινών και καθηγήτριά τους Ντίνα Κράγκαρη καθώς και πλήθος φιλότεχνου κοινού. Τα συγχαρητήρια του στην ζωγράφο έδωσε και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε την έκθεση.

Η κ. Σεφερλή εμφανώς συγκινημένη από την μεγάλη προσέλευση ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία της σε μια πολύ ξεχωριστή για εκείνη στιγμή, στο εργαστήριό της στα Λεχαινά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή από 11.00- 13.30. Διονυσίου Σκάμη 14 Λεχαινά τηλέφωνο 2623023751

Ευγ. Αδαμοπούλου, Μπ. Αδαμοπούλου και Μ. Αργυράκη

 

Β. Σούζας, Γ. Γαλάτης και Α. Μίγκος

 

Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Βασίλης Σούζας και Κατερίνα Θεοδοσίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος