FOLLOW US: facebook twitter

Επιδότηση έως και 65% για «καθαρά» επαγγελματικά Ι.Χ.

Ημερομηνία: 09-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Κίνητρα για να γίνουν «καθαρά» τα γερασμένα οχήματα επαγγελματικής χρήσης εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Υπολογίζεται ότι το 62% των ταξί και των φορτηγών όλων των κατηγοριών έχουν «ηλικία» άνω των 12 ετών και χαρακτηρίζονται ρυπογόνα.

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει τη συγχρηματοδότηση έως και 65% για την αντικατάσταση ή μετατροπή του παλιάς τεχνολογίας με νέο που θα λειτουργεί με καύσιμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Είναι μέρος του συνολικού προγράμματος των 400 εκατ. ευρώ, που καλύπτει το σύνολο των περιφερειών της χώρας και απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και σε συνεταιρισμούς.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων προβλέπεται τόσο η προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς επαγγελματικής χρήσης για την κάλυψη αποκλειστικά των αναγκών της επιχείρησης, όσο και η μετατροπή κινητήρα επαγγελματικού ή μικτής χρήσης πετρελαιοκίνητου/βενζινοκίνητου οχήματος σε κινητήρα διπλού καυσίμου πετρελαίου/βενζίνης – φυσικού αερίου.

Προβλέπεται επίσης να συγχρηματοδοτηθεί η προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στα επαγγελματικά μεταφορικά μέσα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ΑμεΑ, όπως ράμπες σε σχολικά οχήματα για διευκόλυνση μαθητών ΑμεΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος