FOLLOW US: facebook twitter

Επιδότηση δαπανών για λίγους

Ημερομηνία: 23-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το πράσινο φως από την Κομισιόν αναμένει το υπουργείο Οικονομικών για να προχωρήσει στην έκδοση της υπουργικής απόφασης με τα ακριβή ποσοστά επιδότησης για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η υπουργική απόφαση θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport στην οποία θα πρέπει να εισέλθουν οι δικαιούχοι για να ενημερωθούν για το ποσό της επιδότησης που τους έχει εγκριθεί με βάση τις πάγιες δαπάνες τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις δεν θα εισπράξουν χρηματικό ποσό, αλλά θα λάβουν ένα πιστωτικό με το οποίο θα μπορούν να εξοφλήσουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η επιδότηση μπορεί να φτάνει έως και το 70% ή ακόμα και 80% των πάγιων δαπανών που κατέβαλαν το 2020 οι πληττόμενες επιχειρήσεις που κρίθηκαν επιλέξιμες από το υπουργείο Οικονομικών μετά την υποβολή της αίτησης και του εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης στην ίδια πλατφόρμα myBusinessSupport.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τις περίπου 74.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, φορολογικά και ασφαλιστικά «κουπόνια» θα λάβουν περίπου 30.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με το συντριπτικό ποσοστό των τελικών δικαιούχων να προέρχεται από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος