FOLLOW US: facebook twitter

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Ημερομηνία: 25-01-2022 | Συντάκτης:

Παράταση στο επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο -15 έρχεται παράταση στην προθεσμία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, καθώς και για την υπαγωγή στην ρύθμιση των χρεών της πανδημίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «με γνώμονα αυτή την προτεραιότητα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική.

Επίκειται, εντός των επόμενων ημερών, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία:

1ον. Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

2ον. Παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Τέλος στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «και οι δύο αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν έμπρακτα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος