FOLLOW US: facebook twitter

Επίδομα 534 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Διευρύνονται οι δικαιούχοι των μέτρων στήριξης εργαζομένων που πλήττονται σημαντικά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού σύμφωνα με σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πρέπει να υποβάλλουν μονομερώς υπεύθυνες δηλώσεις στο supportemployees.services.gov.gr.

Ειδικότερα, θεσμοθετείται η οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού καθώς και των ξεναγών και των τουριστικών συνοδών, μέσω της χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εφόσον δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη ή δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι ανωτέρω εργαζόμενοι υποβάλλουν μονομερώς υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr και λαμβάνουν την αποζημίωση κατόπιν διενέργειας των απαραίτητων διασταυρωτικών ελέγχων με τα τηρούμενα στοιχεία.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος