FOLLOW US: facebook twitter

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι επτά κλάδοι θα το πάρουν και πώς

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
Σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες θα δοθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Το πόσο των 400 ευρώ θα δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές σε όλους όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ως αυτοαπασχολούμενοι με την προϋπόθεση να είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ και, όπως αναφέρει το άρθρο 66 του νόμου, να έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κύρια στόχευση είναι να πάρουν το επίδομα οι νέοι επιστήμονες -αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν κλείσει την πρώτη 5ετία- καθώς πλήττονται σημαντικά λόγω της καραντίνας, αλλά και όσοι έχουν πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοιό.

Σύμφωνα με το σχέδιο της απόφασης, κριτήρια εισοδήματος θα υπάρξουν αλλά δεν θα μπουν κατά την υποβολή των αιτήσεων. Η χρήση των κριτηρίων θα εξεταστεί μετά το πέρας των αιτήσεων και εφόσον ξεπεραστεί το όριο των 100.000 δικαιούχων, δηλαδή αφού εξαντληθεί το κονδύλι των 40 εκατ. ευρώ.

Τα 400 ευρώ είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα έναντι χρεών Δημοσίου και τραπεζών.

Πηγή: cnn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος