FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός»: Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από τις χρυσοχέρες γυναίκες του Επιταλίου ο διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής

Ημερομηνία: 13-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Στις άπαιχτες δίπλες της Θεώνης το έπαθλο!

Την φαντασία τους και το μαγειρικό τους ταλέντο και στην προκειμένη περίπτωση την αγάπη τους για την  τέχνη του γλυκού, έβαλαν μπροστά οι γυναίκες του Επιταλίου , που συμμετείχαν το απόγευμα της Κυριακής στον πρωτότυπο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής , που διοργάνωσε  στην πλατεία του χωριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός»!

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Όλες οι χρυσοχέρες του Επιταλίου  έπιασαν τα μίξερ, τα σιρόπια, τα φύλλα, τις κρέμες και τις σοκολάτες και μεγαλούργησαν με τις γλυκές δημιουργίες τους! Οι συμμετοχές  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ήταν 24 συνολικά,  ενώ η οργάνωση από τον Σύλλογο ήταν άψογη και διαφανής,  καθώς  όλα τα γλυκά δοκίμασαν  και βαθμολόγησαν με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, pastry chef από γνωστά ζαχαροπλαστεία του Πύργου.   Και συγκεκριμένα οι 3 ήταν από το ζαχαροπλαστείο «Προζύμι και μέλι» του Παναγιώτη Μαντά και οι 2 από το ζαχαροπλαστείο ΣΜΑΡΝΑΚΗΣ.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, επιδόρπιο και εσωτερικός χώρος

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, όπου ο Σύλλογος είχε  διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο της πλατείας  του Επιταλίου με καρέκλες για τον κόσμο που παρακολούθησε και που ήταν πολύς  τηρουμένων όμως όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Στο πάνω μέρος της πλατείας, είχαν στηθεί μεγάλες τραπεζαρίες, , οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής είχαν ετοιμάσει τα γλυκά τους από το σπίτι, τα έφεραν και τα τοποθέτησαν πάνω στα τραπέζια.  Μπροστά από κάθε γλυκό τοποθετήθηκε ο αριθμός συμμετοχής χωρίς όμως όνομα έτσι ώστε οι σεφ να μην γνωρίζουν σε ποια κυρία ανήκει το καθένα , ενώ η επιλογή του γλυκίσματος ήταν ελεύθερη.  Διαγωνίστηκαν γλυκά παραδοσιακά, σιροπιαστά, τούρτες, σοκολατένιες δημιουργίες – μάλιστα ο Σύλλογος είχε φροντίσει να υπάρχει και ψυγείο για τα τουρτοειδή μέχρι να ξεκινήσει η δοκιμή- , μια απίστευτη ποικιλία με πολύ  υψηλά στάνταρς σε σημείο που οι σεφ δυσκολεύτηκαν να διαλέξουν τα καλύτερα και βεβαίως την νικήτρια του διαγωνισμού.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Νίκησαν οι δίπλες!

Τα γλυκά των γυναικών του Επιταλίου, διαγωνίστηκαν  και βαθμολογήθηκαν πρώτον για την ιδέα και την πρωτοτυπία και  δεύτερον για την γεύση. Οι pastry chef  που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, δοκίμασαν και τα 24 γλυκά, και έδιναν σε καθένα από αυτά δύο βαθμολογίες από το 5 έως το 10 και τα αποτελέσματα για την κατάταξή των συμμετοχών προέκυψαν από το άθροισμα όλων των βαθμολογιών.  Οι σεφ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα και μάλιστα για κάποια γλυκά ζήτησαν και την συνταγή!

Η νικήτρια του διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής που πήρε το έπαθλο του Συλλόγου και τα εύσημα από τους pastry chef κάνοντας καταπληκτικές παραδοσιακές δίπλες ήταν η κ. Θεώνη Κυριακοπούλου. Πραγματική χρυσοχέρα, πήρε από όλους τους σεφ που δοκίμασαν τις δίπλες της σχεδόν το απόλυτο άριστα για το αποτέλεσμα!

Οι πέντε πρώτες έλαβαν μια δωροεπιταγή από τα σούπερ μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ, η 2η και η 3η πήραν το ασημένιο  και χάλκινο βραβείο και η πρώτη πήρε το μεγάλο έπαθλο του Συλλόγου.  Ωστόσο και ι οι 24 συμμετέχουσες πήραν αναμνηστικό μετάλλιο για την συμμετοχή τους,  ένα λικέρ δώρο  προσφορά από την  ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ “ΜΥΛΩΝΑΣ” και ένα μπουκάλι ελαιόλαδο από τοπικό ελαιοπαραγωγό. Εννοείται ότι οι συμμετέχουσες κέρασαν με τα γλυκά τους όλον τον κόσμο που απόλαυσε την εκδήλωση και σε λίγη ώρα είχαν εξαφανιστεί από τις πιατέλες!

Η εκδήλωση ήταν πραγματικά ξεχωριστή, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο για την ιδέα, την πρωτοτυπία και την άψογη διοργάνωση. Όπως ανέφεραν τα μέλη του ΔΣτου Συλλόγου «Στόχος μας αρχικός – και παραμένει – είναι να δώσουμε λίγη ζωή ξανά στο χωριό μας, να βγει ο κόσμος στην πλατεία, να διασκεδάσει και να γευθεί τις γλυκές δημιουργίες των γυναικών και νομίζουμε ότι το καταφέραμε»!

Η εκδήλωση είχε και συνέχεια, καθώς ο Αλφειός Επιταλίου  πήρε τη σκυτάλη και για την  ενίσχυση της ομάδας διέθεσε γουρουνοπούλα και έτσι μετά το γλυκό- λίγο αντίστροφα βεβαίως από τα καθιερωμένα- ακολούθησε το φαγητό!!

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ποτό και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος