FOLLOW US: facebook twitter

«Επέστρεψε» στην Παναγίτσα του Πλάτανου που «έσωσε» από τη φωτιά o Αυστραλός πιλότος

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ο Αυστραλός πιλότος συνάντησε και το γιατρό Βαγγέλη Δημητρόπουλο που αποτύπωσε την κατάσβεση σε ένα συγκλονιστικό κλικ

Τις δύσκολες μέρες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, μια συγκλονιστική φωτογραφία από τον γιατρό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλη Δημητρόπουλο, που απεικόνιζε την κατάσβεση από αέρος, του πανέμορφου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παναγίτσας στον Πλάτανο, έκανε το γύρο του διαδικτύου εντυπωσιάζοντας τους πάντες και προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλα.

Ο γιατρός, είχε καταφέρει να αποτυπώσει με το φακό του, την επιτυχή προσπάθεια του πιλότου να σώσει την εκκλησία της Παναγίτσας από τις πύρινες φλόγες.

Ένα μήνα μετά τις φωτιές, ο Αυστραλός πιλότος του αεροσκάφους Glen Purdam, θέλησε να βρεθεί στην εκκλησιά που έσωσε αλλά και να γνωρίσει τον άνθρωπο που μέσω της φωτογραφικής του μηχανής αποτύπωσε το μοναδικό αυτό στιγμιότυπο.

Μπορεί να είναι εικόνα αεροπλάνο και εξωτερικοί χώροι

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, αναφέρει με ανάρτηση του, στο προσωπικό του προφίλ, για αυτή την σπουδαία συνάντηση:  «Πριν ένα μήνα, εκείνο το απόγευμα που καίγονταν ο Πλάτανος, και τραβούσα αυτή την συγκινητική φωτογραφία, της αεροπυρόσβεσης, της Παναγίας, δεν περίμενα ποτέ ότι με την δύναμη των media, ότι σήμερα θα συναντούσα τον πιλότο του αεροπλάνου εκείνου! Ο φίλος πλέον, o Αυστραλός πιλότος, έκανε όπως μου είπε το χρέος του, σήμερα επισκέφτηκε τον τόπο, την εκκλησία εκείνη που σώθηκε, από τις δικές του ρίψεις νερού, και μετα ήρθε και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας να συναντήσει, τον φωτογράφο της ανατριχιαστικής όντως φωτογραφίας. Τον ευχαριστώ θερμά. Ένα δώρο δικό του, με πολύ σημασία. Δάκρυσα γιατί η ανθρωπιά και το μεγαλείο, περισσεύει. Τον ευχαρίστησα, έναντι όλων για όσα πρόσφερε, στην άνιση μάχη με τις φωτιές. Καλές πτήσεις, και η Παναγία βοηθός σου.. Εκεί στην μακρινή Αυστραλία, οι γονείς σου, και η υπηρεσία σου, θα είναι περήφανοι, για το γιο, πιλότο και λειτουργό τους…

Τhank you, very much, Australian pilot. Good flights, always strong and powerful, and stay HUMAN».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος