FOLLOW US: facebook twitter

“Επέστρεψε” δυναμικά στην Αμαλιάδα το ταξίδι γεύσεων στο φεστιβάλ γαστρονομίας “Κερνάμε Ελλάδα”

Ημερομηνία: 16-05-2022 | Συντάκτης:

“Επέστρεψε” δυναμικά στην Αμαλιάδα μετά από δυο χρόνια πανδημίας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Το μοναδικό Φεστιβάλ γαστρονομίας, γεύσεων και προϊόντων, το “Κερνάμε Ελλάδα” επέστρεψε στην Αμαλιάδα και προσέφερε σε εκατοντάδες επισκέπτες υπέροχα τοπικά εδέσματα και ξεχωριστές στιγμές. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από την γενική γραμματέατου Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου ενώ ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ.κ. Φιλάρετο ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του μητροπολίτη Ηλείας, συνεχάρη τους διοργανωτές για το έργο τους.

Αρχικά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος μιλώντας για το Φεστιβάλ που επέστρεψε τόνισε ότι “έδεσε” με τον τόπο μια περιοχής που ασχολείται τρείς χιλιετίες με τη γη. “Είμαστε πάλι εδώ, μετά από αυτή την διακοπή που έγινε, μετά από την πανδημία, για να δώσουμε και απ’ ό,τι βλέπω το πετυχαίνουμε, περισσότερη ορμή σε αυτή την εκδήλωση. Να την καταστήσουμε θεσμό για την πόλη μας, για την Ηλεία την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πόσο μάλλον που έρχεται και η επίκαιρη πρόταση του περιφερειάρχη να ονομαστεί η περιφέρειά μας “Ολυμπιακή Περιφέρεια”.

Στη συνέχεια η ΓΓ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου, χαρακτήρισε το φεστιβάλ γιορτή γεύσεων και σημείο συνάντησης παραγωγών από όλη την Ελλάδα που έχει γίνει θεσμός. “Η ελληνική γαστρονομία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την αγροτική παραγωγή, γιατί χωρίς την αγροτική παραγωγή, δεν μπορούμε να έχουμε την ελληνική γαστρονομία. Και αυτό είναι το στοίχημα, το πως οι Έλληνες παραγωγοί θα μπορέσουν να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα τους μέσα από την μεταποίηση και την ταυτοποίηση τους αποκτώντας έτσι προστιθέμενη αξία”.

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε για την χαρά που του προσέφερε η συναναστροφή του με τους παραγωγούς της έκθεσης, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας όπως είπε, τονίζοντας πως είναι περήφανοι που ως Δυτική Ελλάδα στήριξαν και στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δείχνουν σε όλους τι σημαίνει Δυτική Ελλάδα, τι σημαίνει προϊόντα και γαστρονομία της Δυτικής Ελλάδας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα οι βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου Νίκος Παπαδόπουλος.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος επισήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας είναι πρωταγωνίστρια στην εξωστρέφεια και το έχει αποδείξει τονίζοντας ότι με τον Περιφερειάρχη έχουν βάλει στην κορυφή της ατζέντας, τις εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό που προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας.


φωτό: Kristo Defrim Hasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος