FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσαν οι υπογραφές µεταξύ του Γιώργου Σταθάκη και ΕΛΠΕ

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Υπεγράφησαν και επίσηµα οι συµβάσεις παραχώρησης για έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «Μπλοκ 10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο από τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, και τους εκπροσώπους των εταιρειών-κοινοπραξιών που είναι πλέον οι παραχωρησιούχοι.

Τα δικαιώµατα στο «Ιόνιο» αναλαµβάνει η κοινοπραξία της ισπανικής Repsol µε τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ το «Μπλοκ 10» αναλαµβάνουν από µόνα τους τα ΕΛΠΕ.

Σύµφωνα µε τον υπουργό, οι δυο αυτές συµβάσεις και οι επόµενες δύο που αφορούν τις περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι οποίες θα έρθουν για υπογραφή πριν από το καλοκαίρι, κλείνουν έναν µεγάλο κύκλο παραχωρήσεων, οι οποίες αποτελούν µέρος των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα αντιµετωπίζεται µετά τις τελευταίες ανακαλύψεις κοιτασµάτων και τις πρωτοβουλίες για τον αγωγό EastMed µε αναβαθµισµένο ρόλο» σηµείωσε ο κ. Σταθάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι, αν ξεκινήσουν οι έρευνες τον επόµενο χρόνο στις παραχωρηµένες ήδη περιοχές, τότε σε διάστηµα 2 έως 4 ετών θα έχουµε την πρώτη ισχυρή εικόνα για τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασµάτων στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος