FOLLOW US: facebook twitter

Επενδυτές για τον Καϊάφα αναζητά ο δήμος Ζαχάρως

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
-Τι δήλωσε στην «Πρωινή» για την πρωτοβουλία ο δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος

Την άμεση έναρξη διαβούλευσης για την αξιοποίηση της περιοχής του Καϊάφα επιδιώκει ο δήμος Ζαχάρως, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση εντολής, διετούς διάρκειας δύο ετών, σε εξειδικευμένα γραφεία να διερευνήσουν στην παγκόσμια αγορά το ενδεχόμενο επενδύσεων στη Λίμνη Καϊάφα και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος διευκρίνισε ότι η διερεύνηση δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο Ζαχάρως και ότι τέτοιες συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο εάν προωθηθεί στο Δήμο μας σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος προς υλοποίηση.

Μιλώντας στην «Πρωινή», ο κ. Αλεξανδρόπουλος εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του, απορρίπτοντας εικασίες περί «κρυφής ατζέντας», και εξέφρασε την επιθυμία να τερματιστεί η σημερινή αδράνεια.

«Είναι μια πολιτική απόφαση του δήμου, που φανερώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για να σταματήσει η εγκατάλειψη του Καϊάφα και να μπούμε σε τροχιά αξιοποίησης με τη συμμετοχή επενδυτή. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους ότι ξεκινά ανάποδα η διαδικασία, αλλά κάνουμε το “μισό” πρώτο βήμα με στόχο να ενεργοποιήσουμε την πολιτεία και όλες τις δημιουργικές δυνάμεις προς την αξιοποίηση μιας περιοχής όπως ο Καϊάφας, που θα ωφελήσει όλη την Ηλεία. Ο Καϊάφας είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ, όμως δεν παύει να είναι εντός των διοικητικών μας ορίων και να ενδιαφερόμαστε διότι επηρεάζει τη ζωή των δημοτών μας», τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επιδίωξή του είναι να διαμορφωθεί ένα σχήμα επένδυσης που θα παράγει εισόδημα με θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε καταστάσεις ασυδοσίας αλλά να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής και στη μείωση της ανεργίας, με προστασία και ανάδειξη του μοναδικού περιβαλλοντικού μας πλούτου. Δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο τον Καϊάφα να ερημώνει», δήλωσε.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς καταψηφίστηκε από τη μείζονα μειοψηφία, η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή αναλυτικής συζήτησης σε διά ζώσης συνεδρίαση, και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παν. Παναγόπουλο για παρεμφερείς λόγους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος