FOLLOW US: facebook twitter

Επέκταση αιγιαλού και με έκπτωση για το φετινό καλοκαίρι

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ικανοποίηση από τον αντιπερ/ρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν. Κοροβέση για την ΚΥΑ που αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες

Την επέκταση της έκτασης του αιγιαλού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες, στα 500 τ.μ. κατά ανώτατο όριο (από 300 τ.μ. που ήταν πέρυσι) καθώς και την καταβολή μειωμένου οικονομικού ανταλλάγματος, στο 40% του υπολογιζομένου, το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί και σε τρεις δόσεις, προβλέπει η νέα ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσεων αιγιαλού και παραλιών.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες, εξελίξεις, για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ο Αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, εκφράζει την ικανοποίησή του, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ένα ισχυρό αίτημα των επαγγελματιών της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ο ίδιος είχε μεταφέρει και εκφράσει προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, μέσω επιστολής στην οποία εξηγούσε την ανάγκη διευκόλυνσης των επαγγελματιών κατά τη φετινή, ιδιαίτερη και δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορνοϊού τουριστική σεζόν.

Με βάση τη νέα ΚΥΑ, οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις μισθώσεις, είτε απευθείας, είτε μέσω δημοπρασιών των εκτάσεων αιγιαλού και παραλίας μέχρι τις 15 Ιουλίου. Αν δεν συμβεί αυτό, από 16/07/20 έως 31/08/20 οι μισθώσεις θα γίνονται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος