FOLLOW US: facebook twitter

Eπεισόδιο με Ολλανδή δημοσιογράφο στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούτε: «Δε δέχομαι να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό» (βίντεο)

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ένα επεισόδιο σημάδεψε την κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 


 

Ολλανδή δημοσιογράφος απηύθυνε ερώτηση στον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό, κατηγορώντας τον πως ψεύδεται επανειλημμένως για τις επαναπροωθήσεις και την κατάσταση με τους πρόσφυγες.

«Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν σαρωτικά στοιχεία κι εσείς επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;» ανέφερε η δημοσιογράφος.

«Γνωρίζω πως στην Ολλανδία έχετε την παράδοση να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα πρωτοφανούς έντασης, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.

 

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτήριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος