FOLLOW US: facebook twitter

Επειός Ήλιδας: Τα μυστικά της διατροφής του αθλητή από την εξειδικευμένη διατροφολόγο Αγλαΐα Καλλιώρα

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την ευκαιρία να συζητήσει, να συμβουλέψει, αλλά και να αποκαλύψει τα μυστικά της σωστής διατροφής στον αθλητισμό, είχε η διατροφολόγος Αγλαΐα Καλλιώρα, κατά την επίσκεψη ενημέρωσης, στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου Αμαλιάδας. Η κ. Καλλιώρα, μίλησε σε αθλητές του Επειού και γονείς, αναλύοντας κάθε πτυχή της σωστής διαχείρισης της διατροφής από έναν αθλητή.

Στις μέρες μας, ο αθλητισμός έχει προοδεύσει με ταχύτατα βήματα και η επιστημονική υποστήριξη, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας ενός αθλητή. Δεσπόζοντα ρόλο κατέχει η διατροφική οργάνωση της ζωής του αθλητή. Ένας αθλητής, με μια σωστή διατροφή, μπορεί να βελτιωθεί και να αυξήσει τις επιδόσεις του, να προλάβει τραυματισμούς, ενώ αντίθετα με μια λανθασμένη διατροφή, μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα.


Η Αγλαΐα Καλλιώρα είναι διατροφλόγος (MSc διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές, με ειδίκευση στο ΣΔ Τ2) και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στο Κανόε Καγιάκ. Έχει πτυχιακή εργασία στην αθλητική διατροφή και μια επαγγελματική εμπειρία 23 ετών ως διατροφολόγος. Είναι διευθύντρια Διοικητικού Τομέα στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Κανόε Καγιάκ στην Ελλάδα και καθηγήτρια τα τελευταία 19 έτη στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης είναι υπεύθυνη στον υγρό στίβο στην επιτροπή επιλογής ταλέντων για το Δ.Α.Δ. – Ε. Τ.Α.Δ. Πειραιά για 7 έτη και Α’ Προπονήτρια κανόε – καγιάκ , Ιστιοπλοΐας Γ΄ Κατηγορίας.


Έχει στο παρελθόν υπάρξει Πανελληνιονίκης αθλήτρια στο πόλο, την τεχνική κολύμβηση και τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Είναι εν ενεργεία αθλήτρια κολύμβησης στην κατηγορία των Masters. Παλαιότερα έχει υπάρξει παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, έχοντας κατακτήσει τρία μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού (WESG) που διεξήχθη στην Αθήνα.
Ο Επειός Ήλιδας, ευχαριστεί θερμά την κ. Καλλιώρα, για την παρουσία της και την ενημέρωση που πραγματοποίησε στα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος