FOLLOW US: facebook twitter

Επειός Ήλιδας: Μια σεζόν ορόσημο, βρίσκεται ακόμα… στην αρχή!

Ημερομηνία: 29-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, ο Επειός επιτυγχάνει τόσο σημαντικές προκρίσεις και διακρίσεις, τόσο σε επίπεδο κολύμβησης, όσο και σε επίπεδο τεχνικής κολύμβησης. Μια σεζόν η οποία μόλις σχεδόν ξεκίνησε, βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, έχει χαρίσει στους «Οράνιε» προκρίσεις σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, σε Πανελλήνια κατηγοριών, μετάλλια σε Πανελλήνιο Βετεράνων. Μια σεζόν στην οποία δεν έχει ακόμα ριχθεί στη «μάχη» η ανδρική ομάδα Πόλο, η οποία εκπροσωπεί επάξια την Ηλεία στη Β΄ Εθνική, την ίδια ώρα που ξεκίνησε φιλικά παιχνίδια η γυναικεία ομάδα, η οποία αποτελεί τμήμα της Ακαδημίας, στην οποία προπονούνται αγόρια και κορίτσια, το «αύριο» της Υδατοσφαίρισης του συλλόγου.

Όλες αυτές οι επιτυχίες, όπως είναι λογικό, για μια σεζόν η οποία βρίσκεται ακόμα στην αρχή, αυξάνουν τις προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια και εκπροσώπηση στα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού, αλλά γεμίζουν και με ευθύνη τον Επειό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και να σταθεί επάξια στο μέλλον.

Η κορυφαία σεζόν στην κολύμβηση

Στην κολύμβηση είχαμε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, στις αρχές Δεκέμβρη. Η αποστολή του Επειού επέστρεψε από την Τρίπολη και το Κύπελλο ΚΟΑΤ με εφτά προκρίσεις στο Πανελλήνιο, αλλά και οκτώ μετάλλια.

Η Δανάη Αβραμοπούλου, ο Γιάννης Κατσούλας και η Κατερίνα Κορίζη, έπιασαν το όριο για πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ ο Χρήστος Μερτσόπουλος, κατέκτησε το Κύπελλο ΚΟΑΤ στα 200μ. ελεύθερο. Όλοι οι αθλητές του Επειού βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις, αλλά απέκτησαν και πλούσιες εμπειρίες, καθώς όλες οι κούρσες ήταν σε κατηγορία open, δηλαδή συμμετείχαν και μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές.

Προκρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ειδικότερα, είχαμε τρεις αθλητές να πιάνουν όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας συνολικά εφτά προκρίσεις σε αγωνίσματα.

Πιο αναλυτικά, πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραν:

· ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ: 50μ., 100μ., και 200μ. ΥΠΤΙΟ

· ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 50μ. ΥΠΤΙΟ και 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

· ΚΟΡΙΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: 50μ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Μετάλλια στο Κύπελλο ΚΟΑΤ

Ας δούμε αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του Επειού στους αγώνες της Τρίπολης.

Πιο αναλυτικά:

· ΜΕΡΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Ένα Χρυσό και ένα Αργυρό

· ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΕΦΡΑΙΜ: Ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο

· ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ: Ένα Αργυρό και δύο Χάλκινα

· ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Ένα Χάλκινο

Το «26th Swimming Christmas Cup 2018»

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Επειού Ήλιδας και λίγες μέρες αργότερα στο «26th Swimming Christmas Cup 2018» στην Πάτρα, με δέκα μετάλλια, δύο προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ατομικά ρεκόρ όλων των αθλητών και αθλητριών του. Δυο αθλητές μάλιστα, έπιασαν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για την Γεωργία Κατσούλα στα 50μ. ύπτιο και την Κατερίνα Κορίζη στα 100μ. ελεύθερο.

Μια διοργάνωση θεσμός για την Πελοπόννησο και τη νότια Ελλάδα, στην οποία το «αύριο» της κολύμβησης συγκεντρώνεται κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα στην Πάτρα, είχε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τον εκπρόσωπο της ηλειακής κολύμβησης, τον Επειό Ήλιδας. Οι αθλητές με τα πορτοκαλί σκουφάκια, είχαν εξαιρετική παρουσία, φανερώνοντας τη συστηματική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο, αλλά και τη θέληση των αθλητών για προσπάθεια, βελτίωση και ανάδειξή τους σε κάθε αγωνιστική ευκαιρία.

Αναλυτικά τα μετάλλια του Επειού

· Δανάη Αβραμοπούλου: Δύο Χρυσά και ένα Αργυρό

· Χρήστος Μερτσόπουλος: Δύο Χρυσά

· Ραφαέλα Μπινιέρη: 1 Χρυσό

· Τάσος Μάριος Αναστασόπουλος: Δύο Αργυρά

· Σωτήρης Εφραίμ Αναστασόπουλος: Ένα Αργυρό

· Κατερίνα Κορίζη: Ένα Χάλκινο

Πανελλήνια μετάλλια στoυς βετεράνους

Στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου, διεξήχθησαν οι Χειμερινοί Αγώνες ταχυτήτων Βετεράνων(Masters), με τον Επειό να ανεβαίνει έξι φορές στο βάθρο.

Το «παρών» στους αγώνες έδωσαν 240 αθλητές, μεταξύ των οποίων και κολυμβητές από την Βουλγαρία και την Τουρκία. Στους Χειμερινούς Αγώνες ταχυτήτων Βετεράνων βρέθηκε και η Ολυμπιονίκης της Σεούλ, Τάνια Ντανκαλάκοβα από την Βουλγαρία.

Ο Επειός Ήλιδας συμμετείχε με τον Γιώργο Μπούδρο και την Μαρία Καλογεροπούλου, έχοντας συγκομιδή έξι μεταλλίων.

Ο Μπούδρος κατέκτησε τρία χρυσά και ένα χάλκινο, ενώ η Μαρία Καλογεροπούλου δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο.

Πιο αναλυτικά:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΔΡΟΣ

-1ος 100μ. πρ., -1ος 100μ. μικτή ατομική, -1ος 200μ. πρ., – 3ος 50μ. ελ.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

-3η 50μ. , -3η 200μ ελεύθερο

Γράφει ιστορία ο Επειός στην τεχνική κολύμβηση

Η αρχή στη σεζόν έγινε στο Περιστέρι και το West Side Fin Festival τον Νοέμβριο. Η εκπροσώπηση του Επειού ήταν τετραμελής και συνοδεύτηκε από εφτά προκρίσεις. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης Ντίνος, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ, έπιασε τα όρια στα 50μ. Bi fin με χρόνο 00: 23.53 και 100μ. Bi fin με 00: 52.80 για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών που θα γίνει στα Γιάννενα. Οι Γιάννης Κατσούλας με 00:24.76, Αργύρης – Παναγιώτης Μπίρμπας με 00:25.08 και Χρήστος Σάκκος με 00:27.33 έπιασαν με την παρθενική τους εμφάνιση τα όρια των κατηγοριών τους στα 50μ. Bi fins εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ηλικιακών κατηγοριών τους.

Νέα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Επειού πριν λίγες μέρες στο «1ο Διεθνές Κύπελλο Χριστουγέννων» στην τεχνική κολύμβηση στα Γιάννενα. Είχαμε τέσσερις νέες προκρίσεις. Μια ακόμα του Ορέστη Ντίνου στο Πανελλήνιο Ανδρών, ενός νέου προσώπου, του Νίκου Δούλου στο Πανελλήνιο Κατηγοριών στα 50μ., καθώς και του Ορέστη Ντίνου στο Πανελλήνιο Κατηγοριών, στα 200μ. και στα 400μ.

Ο Ορέστης Ντίνος, τα πήγε περίφημα στα 200μ. Bi Fin και πήρε την πρόκριση και σε αυτό το αγώνισμα για το Πανελλήνιο Ανδρών στα Γιάννενα, έχοντας ήδη προκριθεί στα 50μ. και στα 100μ..

Το νέο πρόσωπο που ήρθε να προστεθεί είναι ο Νίκος Δούλος, ο οποίος κολύμπησε ώριμα, ακολουθώντας κατά τα γράμμα τις οδηγίες του Αργύρη Σάκκου, μπαίνοντας στην οκτάδα, πιάνοντας το όριο στα 50μ. Bi Fin, για το Πανελλήνιο Κατηγοριών στη Χίο τον Ιούλιο.

Ο Παναγιώτης Μπίρμπας, είχε μια άκυρη εκκίνηση στα 50μ., με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μην μπορέσει να πιάσει τον χρόνο που ήθελε. Στα 100μ. βούτηξε συντηρητικά, με αποτέλεσμα να χάσει το όριο για 14 εκατοστά του δευτερολέπτου, γεγονός που μαρτυρά ότι έχει όλα τα φόντα σε ένα από τα επόμενα μίτνγκ να καταφέρει και να το πιάσει. Έχει ήδη προκριθεί στα 50μ. για τη Χίο.

Θυμίζουμε ότι για τη Χίο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών, έχουν προκριθεί και οι Χρήστος Σάκκος και Γιάννης Κατσούλας, ανεβάζοντας τις συμμετοχές του Επειού στους πέντε αθλητές.

Το Δ.Σ., οι Προπονητές και οι Αθλητές/τριες του Επειού εύχονται σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευημερία και ευτυχία!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος