FOLLOW US: facebook twitter

Επειός Ήλιδας: Μάριος Αναστασόπουλος: Το «αύριο» της Ηλείας, που έφερε δυο μετάλλια μέσω… Πατρών!

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μάριος Αναστασόπουλος! Ένας αθλητής, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ηλεία σε επίπεδο κολύμβησης, ένας πολύ ανερχόμενος κολυμβητής στο ελεύθερο στιλ, δεύτερος στην Ελλάδα στα 400μ. και τρίτος στα 200μ. Ο αθλητής του Επειού, ο οποίος νίκησε φέτος τη λογική, κάνοντας τη διαδρομή Πύργος-Πάτρα, κάτι σαν από το σπίτι του στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.

Αυτή η καθημερινή μετάβασή του στην Πάτρα, ήταν ο μοναδικός τρόπος να δουλέψει όπως έπρεπε, ώστε να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικός απέναντι στους κορυφαίους της χώρας στην ηλικία του. Και τα κατάφερε, ανεβαίνοντας στο βάθρο, έχοντας χάσει για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου, την πρώτη θέση.

Ένας άριστος μαθητής

Ο προπονητής του Αργύρης Σάκκος, με πρόσφατη ανάρτηση του, σχολίασε εκτός των άλλων, τις επιδόσεις του Μάριου Αναστασόπουλου στα μαθήματα, αλλά και την ανάγκη να τυγχάνει ίσων ευκαιριών, με όλους τους υπόλοιπους αθλητές του top επιπέδου της χώρας. Εξάλλου η κολύμβηση είναι ένα άθλημα στο οποίο αν δεν δουλέψεις πολύ σκληρά από μικρή ηλικία, δεν θα μπορέσεις να φτάσεις ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας, η οποία δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές σε ολόκληρη την επικράτειά της, υπολείπεται έναντι άλλων προηγμένων χωρών.

Ο αρχιπροπονητής του Επειού, ανέφερε στο σχετικό σχόλιό του: «Ο Μάριος, είναι ένας μαθητής του απόλυτου 20!!Ένα χρόνο πριν, κέρδισε μια θέση στους επίλεκτους Έλληνες αθλητές. Ένα χρόνο μετά και ύστερα από 3 μετάλλια στο χειμερινό πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας, είναι Πρωταθλητής Ελλάδος! Πάτησε στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί στα 400 μέτρα ελεύθερο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, μόλις μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου από την πρώτη θέση!! Ο Νομός Ηλείας, μέσω του Μάριου και του Επειου, έχει έναν πολύ σημαντικό αθλητή να τον εκπροσωπεί. Ελπίζω και ο Νομός αντίστοιχα, να μεριμνά ώστε ο αθλητής αυτός, καθώς και οι υπόλοιποι που ακολουθούν, να έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να προπονούνται όπως αρμόζει για την εποχή μας και να μπορούν να συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τους αθλητές της υπόλοιπης Ελλάδας».

Δεν έπεσε ουρανοκατέβατος

Ο 14χρονος Μάριος Αναστασόπουλος, δεν έπεσε… ουρανοκατέβατος και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της όλης υπόθεσης. Πέρυσι τον Ιούλιο, πέτυχε την ίδια μέρα να καταρρίψει δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ και να τερματίσει έκτος στην Ελλάδα, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα τελικού στα 400μ. Στα 200μ., κατέλαβε την όγδοη θέση, ενώ στα 200μ. να βρίσκεται μέσα στην πρώτη δωδεκάδα. Μάλιστα η ΚΟΕ, αποφάσισε να τον εντάξει στο πρόγραμμα παρακολούθησης και αξιοποίησης ταλαντούχων αθλητών, ένα πρόγραμμα εργαστηριακών και εργομετρικών μετρήσεων, αλλά και προπονήσεων. Αυτό έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Και όλα αυτά, σε μια σεζόν, στην οποία ο Μάριος δεν είχε την καθημερινή σιγουριά της προπόνησης στην πισίνα, καθώς τα προβλήματα στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας ήταν σχεδόν μόνιμα. Απουσία προπονήσεων, αλλά και της απαραίτητης ψυχολογικής οργάνωσης και ηρεμίας που προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πορεία του Μάριου Αναστασόπουλου και η εξέλιξή του, είναι σταδιακά όλο και προς τα πάνω, αποτέλεσμα της σκληρής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται στον Επειό Ήλιδας, ένας τρόπος δουλειάς ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας. Οι φετινές του επιτυχίες, είναι η κορύφωση των πολυετών προσπαθειών του μέχρι τώρα. Ελπίζουμε, αυτές να είναι μόνο και η αρχή. Και να έρθουν κι άλλες, πολύ μεγαλύτερες και σημαντικότερες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος