FOLLOW US: facebook twitter

Επειός Ήλιδας: Η ιστορική εμφάνιση του Μάριου Αναστασόπουλου στο Πανελλήνιο Παμπαίδων Β’

Ημερομηνία: 26-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια έκτη θέση, δυο τελικοί και πέντε καταρρίψεις ατομικών ρεκόρ σε ένα τριήμερο

 

Την έκτη θέση στην Ελλάδα κατέκτησε ο Μάριος Αναστάσιος Αναστασόπουλος στα 400μ. ελεύθερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Β’ στον Βόλο, ολοκληρώνοντας ένα εκπληκτικό τριήμερο συμμετοχής στους αγώνες. Ο αθλητής του Μιχάλη Γιουβάνη, ο οποίος κατέρριψε μέσα σε μια μέρα δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ, συμμετείχε σε τρία αγωνίσματα, έχοντας δυο προκρίσεις σε τελικούς, ισάριθμες συμμετοχές στην τελική 16αδα, ενώ παράλληλα ο αθλητής του Επειού, σημείωσε πέντε νέα ατομικά ρεκόρ μέσα σε τρεις μέρες.

Πιο αναλυτικά ο Μάριος Αναστάσιος Αναστασόπουλος:

Το Σάββατο στα 200μ.

Ο Αναστασόπουλος, ξεκίνησε το Σάββατο στον προκριματικό των 200μ. ελεύθερο  με νέο φοβερό ατομικό ρεκόρ 2.11.66, συντριβή του παλιού (2.15.63), με το οποίο κατάφερε να πετύχει την έβδομη καλύτερη επίδοση στα 200μ. ελεύθερο και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη το απόγευμα. Στον τελικό κατέλαβε την όγδοη θέση.

Την Κυριακή στα 100μ.

Με νέο φοβερό ατομικό ρεκόρ 01.01.99, συντριβή του παλιού (01.04.85), ο Αναστασόπουλος μπόρεσε την Κυριακή το πρωί  να πετύχει τη δέκατη πέμπτη καλύτερη επίδοση στα 100μ. ελεύθερο και να προκριθεί στον μικρό τελικό.  Με νέο φοβερό ατομικό ρεκόρ 01.01.42, συντριβή του παλιού (01.04.85), κατάφερε να πετύχει την τέταρτη θέση στα 100μ. ελεύθερο στον μικρό τελικό που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα τα είχε…400!

Τη Δευτέρα το πρωί επρόκειτο να βουτήξει για την κούρσα των 50μ.. Ωστόσο επειδή μόλις ένα τέταρτο αργότερα υπήρχε η κούρσα των 400μ. όπου είχε σημαντικές πιθανότητες διάκρισης, σε συνεργασία με τον προπονητή του Μιχάλη Γιουβάνη, αποφάσισαν να αποφύγει πιθανή ταλαιπωρία τεσσάρων αγώνων σε μια μέρα, αλλά να συγκεντρωθεί στο αγώνισμα των 400μ. Και δικαιώθηκε, επειδή πέτυχε την ίδια μέρα να καταρρίψει δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ και να τερματίσει έκτος στην Ελλάδα, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα τελικού. Το πρωί με φοβερό νέο ατομικό ρεκόρ 04:41:17 και πέτυχε τον στόχο του. Ο 13χρονος αθλητής του Επειού που είχε παλιό ατομικό ρεκόρ 04:50:24, σημείωνε την όγδοη καλύτερη επίδοση του πρωινού προκριματικού και κέρδιζε μια θέση στον μεγάλο απογευματινό τελικό. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αναστασόπουλος με 4.35.10, έκανε το πρωινό του ατομικό ρεκόρ να μοιάζει ήδη… παμπάλαιο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε με μια καλή κούρσα, να τερματίσει στην έκτη θέση του μεγάλου τελικού, χαρίζοντας στον ίδιο και στον σύλλογό του, στην Ηλεία, μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην κολυμβητική ιστορία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος