FOLLOW US: facebook twitter

Επανεκκίνηση με ατομικά αθλήματα και μόνο σε ανοιχτά στάδια

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 130 εκπροσώπους διαφόρων φορέων, ανάμεσα στους οποίους και ο Σωτήρης Τσιόδρας, με αντικείμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.
Σε πρώτη φάση έγινε γνωστό ότι η επανέναρξη της αθλητικής δράσης θα έρθει από τις ανοικτές εγκαταστάσεις και τους ελίτ αθλητές των ατομικών αθλημάτων. Από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν ξανά οι ανοιχτοί χώροι άθλησης για να υποδεχτούν τους κορυφαίους αθλητές και μόνο αυτούς.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί πορεία ανάλογη με εκείνη των μέτρων. Δηλαδή οι ειδικοί θα βλέπουν την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας και θα αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα θα γίνουν με αργούς ρυθμούς.

Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να επιτραπεί η προπόνηση περισσότερων αθλητών μαζί αλλά και πάλι με σχετικό όριο, πάντα στους ανοιχτούς χώρους.

Όσο για το άνοιγμα και των κλειστών χώρων εκγύμνασης, φαίνεται να υπάρχει αρκετά πίσω στο σχεδιασμό των ειδικών. Για την ακρίβεια πιθανότατα στο τελευταίο στάδιο, δηλαδή οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) θα ξεκινήσουν πιθανότατα τον Ιούνιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος