FOLLOW US: facebook twitter

Στα «λευκά» η Ορεινή Ηλεία: Έπαιξαν με το χιόνι μικροί και μεγάλοι-Εξορμήσεις στο δρυοδάσος της Φολόης και σε Ανδρίτσαινα-Επικούρειο από εκατοντάδες επισκέπτες

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:

Στα “λευκά’ έντυσε η “Σοφία” τα ορεινά της Ηλείας το περασμένο τριήμερο, όπου Λαμπεία, Ανδρίτσαινα, περιοχές της Λασιώνας και το δρυοδάσος της Φολόης βρίσκονται σε λευκό κλοιό.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή με τα μηχανήματά τους αλλά και ποσότητες αλατιού, οι δήμοι Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Η διαδρομή για το ναό του Επικούριου Απόλλωνα αποτελεί μια από τις πιο μακρινές από το κέντρο της Ηλείας. Στα όρια Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας στις Βάσσες Φιγαλείας, το μοναδικό αυτό μνημείο της UNESCO που δημιούργησε ο Ικτίνος και χαρακτηρίζεται ως ο “Παρθενώνας” της Πελοποννήσου, παραμένει “κρυμμένος” κάτω από την παλιά τέντα του.

Ωστόσο το χιονισμένο τοπίο αυτές τις ημέρες δίνει μια άλλη εικόνα στον επισκέπτη.

Μέσα στο χιονιά και με θερμοκρασία -2οC σε μια πραγματικά παγωμένη διαδρομή, η επίσκεψη εκεί δεν είναι ότι πιο εύκολο. Συνολικά όμως το τοπίο αποζημιώνει όποιον το δοκιμάσει.

Το χιονισμένο δρυσοδάσος της Φολόης που θύμιζε ελβετικό τοπίο,  ήταν ωστόσο πέρα από την Ανδρίτσαινα αυτό που συγκέντρωσε τους περισσότερους επισκέπτες, όπου ολόκληρες οικογένειες πραγματοποίησαν κυρίως Σάββατο και Κυριακή εξορμήσεις στα χιόνια για να παίξουν τα παιδιά και να φτιάξουν το δικό τους χιονάνθρωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος