FOLLOW US: facebook twitter

«Επαγρύπνηση και υπευθυνότητα» συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συντάκτης:

Ο  Ιατρικός Σύλλογος   Πύργου-Ολυμπίας, με δεδομένη την συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση πανελλαδικά  των καταγραφόμενων κρουσμάτων λοίμωξης  COVID – 19  σε ημερήσια  βάση,  κρίνει αναγκαίο,  σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών δελτίων τύπου, να προειδοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί κάθε χαλαρή και  επιπόλαιη συμπεριφορά σχετικά με την πανδημία.

«Είναι επιτακτικό να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού όχι μόνο σε κλειστούς αλλά ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, όπως συχνά συμβαίνει κατά τους θερινούς μήνες  στα πλαίσια κοινωνικών ή άλλων  εκδηλώσεων ιδιωτικού ή δημοσίου χαρακτήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία φαινόμενα διασποράς της νόσου πυροδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από εστίες μαζικής συνάθροισης σε ανοιχτούς ή ημι-ανοιχτούς χώρους (π.χ. γάμους, πάρτυ) στα νησιά όπως και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Συνεπώς απαιτείται  όλοι μας (ιδιώτες, Ο.Τ.Α., φορείς, σωματεία, σύλλογοι, κ.λ.π.) να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με την όποια απόφαση διοργάνωσης εκδηλώσεων ή την εν γένει ανάληψη πρωτοβουλιών όσο ευγενή και θεμιτό σκοπό και αν έχουν,  οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μαζική συνάθροιση ανθρώπων και συνωστισμό τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους, ενώ ως άτομα οφείλουμε να αποφεύγουμε την  δίοδο ακόμη και από ανοικτούς χώρους όταν εκτιμούμε ότι εκεί θα υπάρξει συνωστισμός.  Επιπλέον το γεγονός ότι έως τώρα η περιοχή μας δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει καθώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει άρδην προς το χειρότερο αν επιδειχθεί επιπόλαιη  συμπεριφορά.

Θέλουμε  να πιστεύουμε ότι αυτές τις κρίσιμες  ώρες όλοι,  τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, ιδιαίτερα δε όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα επιδείξουμε την αναγκαία ωριμότητα και υπευθυνότητα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος