FOLLOW US: facebook twitter

Επαφές Α. Νικολακόπουλου με σωματεία στην Ηλεία: Συζήτηση με ερασιτέχνες αλιείς για το κανονιστικό πλαίσιο

Ημερομηνία: 01-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Σειρά επαφών με ερασιτέχνες αλιείς είχε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή το Νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για Νομοσχέδιο το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και με δεδομένο ότι βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης ο Ηλείος βουλευτής ήθελε να ακούσει τις απόψεις και θέσεις των ερασιτεχνών αλιέων, για τυχόν διορθωτικές παρεμβάσεις επί του σχεδίου, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Καταγραφή θέσεων

Αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε στο γραφείο του στον Πύργο με το προεδρείο και μέλη του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Πύργου- Κατακόλου και κατέγραψε τις θέσεις και τις επιφυλάξεις τους και ακολούθησε επίσκεψη και στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα στα Λεχαινά, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Λεχαινών ‘Το Πεταχτάρι’.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και είδε με θετικό πνεύμα τις προτάσεις τους και τις επόμενες ημέρες θα τις μεταφέρει και στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.

Αυτό που επεσήμανε είναι ότι μέσα από το διάλογο με τους πολίτες και εν προκειμένω με τους ερασιτέχνες αλιείς, επιδιώκεται η δημιουργία ενός Π/Δ το οποίο θα προωθεί την βελτίωση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, καθώς οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια χωρίς ωστόσο την λήψη αποφάσεων και την ρύθμιση ανοιχτών ζητημάτων, ώστε να αποσαφηνίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας. Επιπλέον, εξετάζονται όλες οι παράμετροι ώστε οι νέες ρυθμίσεις να λαμβάνουν υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της αλιείας, με βασική μέριμνα την προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων, χωρίς να διαταραχθεί και η άσκηση της αλιείας από ερασιτέχνες ψαράδες.

Η λειτουργία του καταφυγίου

Η επίσκεψη στον Άγιο Παντελεήμονα έδωσε την δυνατότητα στον κ. Νικολακόπουλο να ενημερωθεί από τον Σύλλογο και για την λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και συζητήθηκαν προτάσεις και σκέψεις  με την υλοποίηση των οποίων θα βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργία του καταφυγίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος