FOLLOW US: facebook twitter

Επ΄αυτοφώρω συλλήψεις σε φυτεία στη Φρίξα

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:
-Κατασχέθηκαν 190 δενδρύλλια κάνναβης από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου

Σημαντική επιτυχία για τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, καθώς εντόπισαν οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, δύο άτομα που κατηγορούνται ως καλλιεργητές της φυτείας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης τουΤμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.Οι δυο καλλιεργητές εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούςνα μπαίνουν στο εσωτερικό της φυτείας και στη συνέχεια συνελήφθησανεπ΄αυτοφώρω, τη στιγμή που περιποιούνταν τα φυτά.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικούχαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ σε σωματικό έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν, στη συγκεκριμένη δασική περιοχή 190 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα δυο μέτρα περίπου. Παράλληλα, για το πότισμα των φυτών, οι καλλιεργητές μετέφεραν με πλαστικό σωλήνα νερό από δυο αυτοσχέδιες δεξαμενές.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στις 120.000 ευρώ περίπου.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και αύριο θα απολογηθούν στον Ανακριτή.  Την προανάκριση  και τις έρευνες διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος