FOLLOW US: facebook twitter

Έως 30 Ιουνίου το Δώρο Πάσχα

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τη διαδικασία και το χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους από τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθορίζει απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από τους πληττόμενους εργοδότες στους εργαζόμενους μέχρι την 30η Ιουνίου. Το σύνολο του Δώρου, δηλαδή μισός μηνιαίος μισθός καταβάλλεται σε όσους έχουν απασχόληση όλο το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2020 έως και 30 Απριλίου 2020.

Οι εργοδότες που έκαναν χρήση του μέτρου της αναστολής, αποδίδουν το σύνολο των οφειλόμενων εισφορών για το σύνολο του Δώρου Πάσχα.

Ακολούθως οι εργοδότες από 1 έως 10 Ιουλίου υποβάλλουν ειδικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για το επίδομα εορτών Πάσχα στην «Εργάνη», για να λάβουν από το κράτος τα ποσά που αναλογούν στο τμήμα του Δώρου που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πληρωμή γίνεται εφάπαξ από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου-εργοδότη (ΙΒΑΝ) το οποίο έχει δηλωθεί στο ειδικό Έντυπο του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Υπενθυμίζεται πως το κράτος θα πληρώσει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός τελούσε σε αναστολή.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος