FOLLOW US: facebook twitter

Εορτάστηκε το «Πάσχα του καλοκαιριού» στη Λουτρόπολη Αλκυώνας Κατακόλου

Ημερομηνία: 17-08-2022 | Συντάκτης:

Εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Κοίμηση της Θεοτόκου, το λεγόμενο «Πάσχα του  καλοκαιριού» στη Λουτρόπολη Αλκυώνας Κατακόλου που το διήμερο 14-15 Αυγουστου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό πλήθος χριστιανών προσήλθε με κατάνυξη να ανάψει ένα κερί και να ασπαστεί την Εικόνα της Παναγίας και τον Επιτάφιο αυτής.

Κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ηλία Παππαγγελή και τους Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και π. Νικόλαο Κατσηδήμα, καθώς επίσης τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο. Μετά την ευλόγηση των άρτων κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο γεγονός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, που είναι τόσο σημαντική στην Θεολογία της Εκκλησίας, όσο και στην ζωή των Ορθόδοξων Χριστιανών αφού η Παναγία είναι η Μεγάλη Μάνα μας!

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίων, τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στον Παραλιακό οικισμό. Τους υπέροχους και κατανυκτικούς ύμνους της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, απέδωσαν θαυμάσια οι Πρωτοψάλτες κ. Τρύφωνας Καββαθάς και κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, τέρποντας ευφρόσυνα του εκκλησιαζομένους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος